Egis Körmend – Sopron KC
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Alapszakasz – 16. forduló
Körmend, 2018. január 20., szombat 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Cziffra Csaba, Fodor Attila, Horváth Alajos (Gincsai János)

Online statisztika: netcasting.webpont.com/n6/?hun_908

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (MTEtv): https://youtu.be/UXSn_LPmMyc

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Alapszakasz – 16. forduló (kezdo5.hu)

Egis Körmend (11-4, 2.) – Sopron KC (3-12, 14.) *** 2018.01.20., szombat, 18:00

A Sopron a pocsék szezonkezdést követően nagyon összeszedte magát – sziporkázó játékot talán pont csak a Körmend ellen nyújtottak, egyébként viszont a legnagyobb erényük mostanában az, hogy van tartásuk, ezt a fővárosban és legutóbb egy jóval erősebb ellenféllel szemben, a Szolnok ellen is bizonyították. Mészáros kifejezetten jó formában van, Watkins tartja a szezon első felében mutatott játékát, de mostanában mindenki teszi a magáét, rögtön sokkal veszélyesebb gárdát alkotnak. A Körmend nagyon felemás produkciót nyújt mostanában, lényegében megmondhatatlan, mit látunk majd tőlük – náluk Halász nyújt egészen jó játékot (az Alba elleni kupameccsen nem brillírozott, előtte viszont két kiemelkedő teljesítményt is lehozott), viszont tőle függetlenül is borzasztóan hiányzott egy irányító, ami most elvileg meglesz Dillard bemutatkozásával. Kiderül, hogy mennyire sikerült beilleszkednie, illetve hogy Hollins hatékonyságán mennyit javít majd, hogy eredeti posztján játszhat újra, végig. Alapvetően természetesen a Körmend esélyesebb hazai pályán, de nagyobb a terhelésük jóval, mint a Soproné, és szerdán nem mozogtak túl frissen, ez most is visszaüthet akár.

Revansot kell vennie a Körmendnek a 25 pontos vereségért (vaol.hu)

A sereghajtó Sopron érkezik a bajnoki tabella második helyén álló Egis Körmendhez szombaton (18.00) az NB I-es hazai bajnokság alapszakaszának 16. fordulójában.

Körmendi vendégjáték (sakc.hu)

Szombaton este Körmenden lép pályára csapatunk, az új kosarast szerződtető vasi alakulat otthonában. A Körmend hét közben, Európa-kupa meccsen szenvedett hazai vereséget az Albától. Ami a szombati bajnokit illeti, csapatunk január 3-án éppen a Körmend hazai legyőzésével szakította meg hosszú, rossz sorozatát. Azóta a MAFC otthonában is nyerni tudtunk, majd szoros, kiélezett meccsen maradtunk alul az éllovas Szolnok ellen. A Körmend a héten egy új játékost, egy amerikai irányítót szerződtetett és a hét közepén Európa-kupa meccsen, még új játékosa nélkül saját pályáján kikapott az Albától.

Egis Körmend – Sopron KC (Bb1.hu)

Friss emlékeik vannak egymásról a csapatoknak, Dillard debütálhat. Valamivel több, mint két hét után újra összecsap egymással a Körmend és a Sopron, ezúttal Vas megyében. Január 3-án pótolták a felek a 3. fordulóból elhalasztott mérkőzést, melyet meglepetésre tükörsimán, 85-60-ra a kék-fehérek nyertek. Azóta Gasper Potocnik együtteséhez érkezett egy új amerikai irányító, Kevin Dillard, aki a holnapi meccsen debütálhat a magyar bajnokságban.

 


Térkép betöltése...

Időpont 2018. január 20., szombat - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - Sopron KC