Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák
Férfi kosárlabda NB1 A-csoport, Alapszakasz – 24. forduló
Körmend, 2018. március 17., szombat 18:00

Játékvezetők és MKOSZ Ellenőr: Földházi Tamás, Török Róbert, Balogh Gyula (Pázsitka Ferenc)

Online statisztika: netcasting.webpont.com/n6/?hun_961

http://kosarsport.hu/live

Élőképes közvetítés (MTEtv): https://youtu.be/otfGEDW1HDw

Sajtószemle

Bemelegítés – A-csoport, Alapszakasz – 24. forduló (kezdo5.hu)

Egis Körmend (16-5, 3.) – Naturtex-SZTE-Szedeák (9-12, 9.)

Ez is egy borzasztóan jó összecsapás lehet még akkor is, ha alapvetően saját közönsége előtt a Körmend egyértelműen esélyesebb. A Szedeáknál Juhos Levente még nem lépett pályára legutóbb, minden más sérült azonban felépült az aktív rotációból, és győztek is Andjelko Mandicsék Jászberényben – méghozzá simán, amit sokan nem mondhattak el magukról eddig idén. A Körmend ennél is komolyabb érzelmi és teljesítménybeli pluszból érkezik, hiszen előbb a listavezető és kupagyőztes Olajt verte idegenben, majd hazai pályán győzték le a vasiak a regnáló olasz bajnokot és listavezetőt, ennél sokkal jobb előjelekkel nem készülhetnének erre a csatára. A két gárda között döntő tényező lehet a rotáció hossza, ebben a Körmend jelentősen jobb, és az elmúlt egy hete alapján topfavorit, de a Szedeák megnehezítheti a vendéglátó dolgát, ha a jobbik énjét mutatja.

A Szedeák a Körmend szombati vendége (vaol.hu)

A Naturtex-SZTE-Szedeák csapatát fogadja az Egis Körmend kosárlabdacsapata szombaton este (18.00) a bajnoki alapszakasz 24. fordulójában

Jöhet az újabb idegenbeli kihívás (szte-szedeak.hu)

Ismét vendégként lépünk parkettre, ezúttal a háromszoros bajnok Körmend otthonában játszunk szombaton 18 órától.

Két idegenbeli győzelemmel a hátunk mögött utazhatunk el szombaton az Egis Körmend otthonába: ahhoz a Körmendhez látogatunk, amely odahaza kiválóan teljesít ebben a bajnokságban, és csupán egy csapat, a Paks tudott nyerni a körmendi csarnokban. E mellett ellenfelünk szerdán a FIBA Euro Cup nyolcaddöntőjében legyőzte az olasz bajnokság listavezetőjét, az Unama Reyer Veneziát, viszont a kétpontos, 88-86-os siker nem jelentett továbbjutást, miután Velencében ennél jóval komolyabb különbséggel maradt alul a Vas megyei együttes. Ha már szoros meccs, akkor eszünkbe juthat a december közepén, Szegeden lejátszott találkozó, ahol mindössze egy ponttal maradtunk alul a Körmenddel szemben – egy roppant kiélezett és izgalmas mérkőzésen végül fontos győzelmet szerzett meg Gasper Potocnik együttese. Egy hete Jászberényben remek formát mutattunk, amelyet ha át tudunk ültetni a Körmend elleni meccsre is, akkor lehet sanszunk az esélyesebb hazaiakkal szemben.

Egis Körmend – Naturtex-SZTE-Szedeák (Bb1.hu)

Potocnik bízik benne, hogy mindenkire számíthat; Juhos visszatérésére továbbra is várni kell. Az A-csoport 24. fordulójában a FIBA Europe Cuptól a hét közben búcsúzó Egis Körmend fogadja a Juhos Leventét még továbbra is nélkülöző Szedeákot. A két csapat a tavaly decemberi bajnokin nagyon szoros meccset vívott Szegeden, ott a körmendiek egy ponttal (79-80) végül behúzták a győzelmet.

 


Térkép betöltése...

Időpont 2018. március 17., szombat - 18:00

Helyszín Körmend, Városi Sportcsarnok

Kategóriák


Egis Körmend - Naturtex-SZTE-Szedeák