Hegyháthodászi támfal átadás

0
28
Hegyháthodászi támfal átadás
Hegyháthodászi támfal átadás

A körmendi térség fideszes országgyűlési képviselője, V. Németh Zsolt Facebook oldalán számolt be a hegyháthodászi fejlesztésről.

Két éve karácsony előtt az ismétlődő felhőszakadások miatt megindult a partfal, veszélyeztetve a házakat és a közműveket: a villanyt, a vizet, a gázt és a csatornát is. Az itt élők eddig csak távoli, csak másokat sújtó dolognak érezhették a klímaváltozás veszélyét, most pedig házhoz jött földcsuszamlás képében.

Azonnal megmozdult mindenki, tette ki-ki a maga dolgát.

A katasztrófavédők elhárították a közvetlen veszélyt, a politikusok, a kormány pedig a helyreállításhoz szükséges 45 milliós forrást biztosították.

A „vis maior” előre nem látott kényszerítő körülményt jelent, melynek bekövetkeztekor segítő kezet nyújtunk azoknak a településeknek, melyek rajtuk kívülálló okok miatt kárt szenvednek el. Az összetartás, az összefogás meghozta gyümölcsét, most pedig átadhattunk egy a réginél erősebb part védőművet – olvasható V. Németh Zsolt Facebook oldalán.

Kívánom, hogy emberöltőkön át óvja meg a Petőfi utcai lakók házait, értékeit, és az utat, melyen nap mint nap sokan közlekednek – zárta gondolatait V. Németh Zsolt.

(Forrás és fotó: V. Németh Zsolt Facebook oldala)