Már Szombathelyen is elérhető a Magyar Telekom 5G szolgáltatása

A Telekom tervei szerint az év végére tovább növeli az 5G területi lefedettséget.

0
106

Több tucat új állomás bekapcsolásával már 23 településen érhető el a Magyar Telekom ötödik generációs (5G*) mobilszolgáltatása – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy a Magyar Telekom április 9-én indította el a kereskedelmi 5G szolgáltatását.

Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója a közleményben úgy fogalmazott, büszkék arra, hogy már több mint 2,2 millió ponton – vagyis a magyarországi otthonok és vállalkozások 40 százaléka számára – elérhető gigabites sávszélességű vezetékes hálózatuk, emellett 5G mobilszolgáltatásuknál szintén rendelkezésre áll a gigabites sebesség.

* Az 5G szolgáltatás kínált maximális letöltési sebessége 1 Gbps, ennek elérése függ a megfelelő képességű, az adott technológiát támogató készülék meglététől; attól, hogy az adott ponton támogatja-e a hálózat azt a sebességet, valamint a rádiós- és forgalmi körülményektől.

Ismertetik, a Telekom hálózatán az 5G szolgáltatás Budapest, Budaörs, Zalaegerszeg, Debrecen, Kecskemét, Szeged és Szombathely bizonyos részein, emellett a balatoni régió 16 településén – Siófokon, Tihanyban, Balatonalmádiban, Balatonberényben, Balatonföldváron, Balatonfüreden, Balatonlellén, Balatonmáriafürdőn, Balatonszabadi-Sóstón, Fonyódon, Gyenesdiáson, Balatonfenyvesen, Keszthelyen, Vonyarcvashegyen, Zamárdiban és Hévízen – részlegesen érhető el. A szolgáltatás 5G-képes készülékkel és arra alkalmas havidíjas csomaggal használható a lefedett területeken.

A Telekom tervei szerint az év végére tovább növeli az 5G területi lefedettséget, hogy minél több ügyfele számára elérhetővé váljon a mobiltechnológia legújabb generációja.

(MTI, telekom.hu)