Körmenden is épülhet Honvédelmi Sportközpont

0
125

Egy kedden megjelent kormányhatározat tizenhat helyszínt jelöl meg, ahol az első ütemben kezdi meg honvédelmi sportközpontok építését a kormány.

Magyarország Kormánya még 2017-ben döntött úgy, hogy honvédelmi sportközpontokat hoz létre és biztosít ehhez forrásokat.

A beruházási program három ütemben valósul meg. Tavaly december 23-án öt sportközpont megépítését jelentette be a kormány: Baja, Balassagyarmat, Szarvas, Szigetvár és Újfehértó. Ez a mostani kormányhatározat szerint 16-ra bővül, így honvédelmi sportközpont fog épülni Kisvárdán, Körmenden, Nagykanizsán, Berettyóújfalun, Pécsen, Sárospatakon, Makón, Szekszárdon, Székesfehérváron, Kecskeméten és Zalaegerszegen.

Ezek olyan lőterekkel is rendelkező multifunkcionális szabadidős sportlétesítmények lesznek, amelyek „közösségi programok, sportlövész, küzdősport, általános képességfejlesztő foglalkozások, valamint elméleti képzések megtartására lesznek alkalmasak”

Az első lépésként február végén Balassagyarmaton ünnepélyesen elhelyezték Magyarország első honvédelmi sportközpontjának alapkövét.

A Beruházási Ügynökség 550 millió forintot költhet el az előkészítésre, amivel legkésőbb 2021 végéig kell elkészülnie. Ebből az összegből a pénzügyminiszternek az idei költségvetésből kilencvenmillió forintot kell biztosítania.

(magyarnemzet.hu / Fotó: magyarepitok.hu)