Mócsán Bálint az Egis Körmend csapatában folytatja

Mócsán Bálint két évre kötelezte el magát.

0
229

Az Egis Körmend csapatában folytatja pályafutását a korosztályos válogatott Mócsán Bálint – olvasható a csapat hivatalos oldalán.

Az Egis Körmend által felvázolt koncepció elnyerte Mócsán Bálint tetszését és kiváló lehetőséget lát abban, hogy Körmenden fejlessze tovább játéktudását.

Az Egis Körmend csapatába az alábbi játékosok, illetve edző érkezett:

Mócsán Bálint, Xavier Thames (VEF Riga – Lettország), Xeyrius Williams (Akron Zips – NCAA), Jagan Mosely (Georgetown Egyetem – NCAA), Kenéz Csaba (Falco KC Szombathely utánpótlás), Ziga Mravljak – vezetőedző.

Az Egis Körmend hivatalos tájékoztatása:

Mócsán Bálint az Egis Körmend játékosa

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy két évre csapatunkhoz, az Egis Körmendhez írt alá Mócsán Bálint.

A MAFC utánpótlásában nevelkedett, 191 centiméter magas, 86 kilogramm súlyú kosaras 1997. június 18-én született. Már 17 évesen lehetőséget kapott a játékra a MAFC felnőtt csapatában, két idényen át. A korosztályos válogatottaknak, így az U20-asnak is fontos tagja volt.

2016 nyarán Amerikába ment, ahol az Idaho State Bengals játékosa lett. Itt négy évet töltött el, az utolsó aktív szezonjában a csapat 30 meccséből 29-en kezdőként kapott szerepet. Ebben az idényben 11,3 pont, 2,1 gólpassz és 2,1 lepattanó volt az átlaga, meccsenként 27,3 percet töltött a pályán. 44,8 százalékos volt a mezőnymutatója, a triplákat 43 százalékkal dobta.

Bálint elsősorban a kettes poszton bevethető kosaras, aki jó védőjátéka mellett kiváló tripladobó, de az elmúlt években folyamatosan arra törekedett, hogy minél összetettebb, sokoldalúbb legyen a játéka. A legutóbbi szezon elején egy sérülés miatt nem játszott, majd inkább kiülte az egész idényt, hogy diplomájának megszerzése után még egy évet az egyetemi ligában szerepelhessen. Tavasszal még az volt a terve, hogy visszatér majd a tengerentúlra és a Weber State Wildcats játékosa lesz, de látva az egész világot érintő járványügyi helyzetet, végül úgy döntött, hogy itthon, az Egis Körmendben folytatja pályafutását.

Bálint két hete már járt Körmenden és megismerkedett az edzői stáb tagjaival. Nagy örömünkre szolgál, hogy az általunk vázolt koncepció elnyerte a tetszését és kiváló lehetőséget lát abban, hogy nálunk fejlessze tovább játéktudását.

(bckormend.hu / Fotó: Egis Körmend Facebook oldala)