Fejér és Pest megyei családok csaptak össze csütörtök este Érden – egy halott… (erős VIDEÓVAL!)

Tegnap este Érden két társaság botokkal, kövekkel, vascsövekkel, ásókkal, késekkel felfegyverkezve estek egymásnak. Az összecsapásban egy 50 éves férfi belehalt sérüléseibe, 12 ember kórházba került. Egy férfit emberöléssel gyanúsítanak, 12-t pedig csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével. Őrizetbe veszik őket, és kezdeményezik letartóztatásukat.

0
195

Fejér és Pest megyei családok csaptak össze abban a tömegverekedésben, amelyben egy ember meghalt csütörtök este Érden – ismertették a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki sajtótájékoztatóján Budapesten.

A “vendetta” következtében egy ember meghalt, ketten életveszélyes, hárman súlyos, heten pedig könnyű sérülést szenvedtek – közölte Latorovszky Gábor megbízott főkapitány-helyettes.

A rendőrség 12 ember ellen csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság, egy ellen pedig emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást, és kezdeményezte a letartóztatásukat – tette hozzá.

Csütörtök este, nem sokkal negyed kilenc után kaptak bejelentést arról, hogy egy érdi benzinkútnál tömegverekedés tört ki és lövések is eldördültek. A járőrök elhagyott botokat és késeket találtak a benzinkút területén. Négy sérülthöz pedig mentőt kellett hívni – mondta.

“A rendőrség nem engedi a vendettát, a leghatározottabban fellép az ilyen cselekményekkel szemben” – fogalmazott a főkapitány-helyettes.

Az alezredes – kérdésre válaszolva – nem erősítette meg azt a sajtóinformációt, hogy enyingi és érdi roma családok tagjai vettek részt a tömegverekedésben, csak annyit árult el róluk, hogy Fejér és Pest megyeiek.

A sajtótájékoztatón levetítették a benzinkút térfigyelő kameráinak felvételeit. Ezeken az is látható, hogy egy autó nagy sebességgel tolatva elüt egy férfit, aki a jármű alá kerül, a töltőállomás vendégei pedig riadtan ugranak el a botokkal és késekkel támadó férfiak elől.

Erős videó a tegnap esti eldurvult vitáról. FRISSÍTVE a délutáni sajtótájékoztatón levetített új videóval!!! – amelyet…

Közzétette: Magyar Rendőrség – 2020. július 31., péntek

(MTI / Videó: Magyar Rendőrség Facebook oldala)