Xeyrius Williams az Egis Körmendben kezdi meg profi karrierjét

0
64

Az Egis Körmend kosárlabda csapatának tájékoztatása alapján Körmenden kezdi meg profi karrierjét Xeyrius Williams.

A négyes poszton bevethető játékos a körmendiek negyedik légiósa, hisz a következő szezonba az Egis Körmendben fog játszani Travis Taylor, Xavier Thames, Jagan Mosely.

Ötödik légiósnak a tehetséges fiatalt, Balogh Mátét tekinthetjük, aki még külföldiként kezdi meg a szezont a felnőttek között, de idény közben – a magyar állampolgársága mellé – megszerzi majd a kosárlabdamagyar státuszt is. Ezt követően négy idegenlégióssal folytatja majd a munkát a csapat.

A következő szezonokban pedig folyamatosan szeretné a klub csökkenteni a külföldiek számát a játékoskeretben.

Xeyrius Williams leigazolásával várhatóan teljes a körmendiek légiós állománya.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Xeyrius Williams az Egis Körmend játékosa

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy Körmenden kezdi meg profi karrierjét Xeyrius Williams, aki a négyes poszton bevethető játékos.

Xeyrius 1997. május 26-án született az Amerikai Egyesült Államokban, Ohio államban. (Huber Heights, Springfield)

A 206 centiméter magas, 93 kilogramm súlyú játékos első három egyetemi évét a Dayton Flyers együttesénél töltötte, majd egy, az iskolaváltás miatti „redshirted” év után, az utolsó idényében már az Akron Zips csapatában játszott.

Ebben a szezonban 31 mérkőzésen közel 32 percet átlagolt, 13,9 pontot és 9,5 lepattanót gyűjtött. 1,3 gólpasszt és meccsenként közel egy labdaszerzést valamint blokkot is magáénak tudhatott. A triplákat 30, a büntetőket 90,8%-kal értékesítette.

Az elmúlt szezonjának néhány pillanata látható a következő videóban:

(bckormend.hu / Fotó: Egis Körmend Facebook oldala)