Augusztus közepén sorsolnak a férfi kosárlabda FIBA Europe Cupban

0
147

Augusztus 17-én és 18-án tartja a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) a női Euroliga, a női Európa-kupa és a FIBA Europe Cup 2020/2021-es idényének sorsolásait.

A férfiak második számú FIBA-kiírásában – melyben az Egis Körmend is érintett – másnap, augusztus 18-án, kedden 11 órától zajlik majd a beosztása – írja a hunbasket.hu.

A férfiaknál a Falco KC Szombathely a Bajnokok Ligájába nevezhet, míg az Egis Körmend és a Szolnok kap lehetőséget a szereplésre a FIBA Europe Cupban. Mindennek feltétele, hogy az európai szövetség is jóváhagyja a Magyarországnak jutó, tavalyi indulási jogok számát, melyről mi is beszámoltunk.

A női Euroliga és a női Európa-kupa sorozatban augusztus 17-én, hétfőn 10 órától kezdődik a ceremónia, melynek keretein belül előbb az Európa-kupa, majd a női Euroliga selejtezőit és főtábláit ismerhetjük majd meg.

A a nőknél a Sopron indulhat az Euroligában, a Diósgyőr az Euroliga selejtezőjében, míg a Szekszárd, a Zalaegerszeg, a Győr, a Cegléd és a PEAC-Pécs nevezhet a női Európa Kupába.

(9900.hu, hunbasket.hu)