Keller Ákos a lengyel bajnoknál kosarazik tovább

0
78
2019-10-12 - Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 89-60 (33-18, 14-12, 27-14, 15-16) – Keller Ákos (Fotó: 9900.hu)
2019-10-12 - Egis Körmend – Szolnoki Olajbányász 89-60 (33-18, 14-12, 27-14, 15-16) – Keller Ákos (Fotó: 9900.hu)

A lengyel bajnok Slask Wroclawnál folytatja pályafutását Keller Ákos, a magyar kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.

A 31 éves center az elmúlt szezont Körmenden kezdte, majd októberben a Zadarhoz igazolt. A kevés horvátországi játéklehetőség miatt februárban aláírt az olasz másodosztályú Orlandinához, ám a bajnokságot márciusban a koronavírus-járvány miatt befejezettnek nyilvánították.

“Múlt héten hívott a menedzserem, hogy van egy ilyen ajánlat, én pedig régóta vártam arra, hogy külföldről keressenek” – fogalmazott az M1 aktuális csatornának Keller. Hozzátette, magyar ajánlatai már márciusban voltak, de azokat nem akarta elfogadni, mert reménykedett, hogy légiósként folytathatja.

Elmondta, egy plusz egyéves szerződést kötött a lengyelekkel, akik kezdőjátékosként számítanak rá.

“Vasárnap már utazom is ki, mert augusztus végén kezdődik a bajnokság, úgyhogy egy hetem van rákészülni a felkészülésre” – zárta a válogatott center.

A Slask Wroclaw rekordot jelentő 17 bajnoki címmel és 13 kupaarannyal büszkélkedhet.

Ivosev helyett Keller a férfi 3×3-as kosárlabda-válogatottban

Budapest, 2020. július 14., kedd (MTI) – Ivosev Tamás (korábbi nevén Tomislav Ivosev) bejelentette, hogy a szerb férfi 3×3-as kosárlabda-válogatottban akar játszani, a helyére pedig Keller Ákos kerülhet.

A magyar szövetség honlapján Csirke Ferenc szövetségi edző elmondta, még nincs hivatalos fejlemény és döntés, de fel kell készülniük arra, hogy a jövőben Ivosev nélkül szerepelnek.

“Éppen ezért szükség volt egy meghatározó magas játékosra, és nagy örömömre az első héten Keller Ákos is részt vett az edzőtáborban” – mondta a szakember, aki szerint nagy erősítés lenne, ha számíthatna a 31 éves nagypályás válogatott centerre.

A tréner kifejtette, a debreceni gyakorlás azért tartott a női edzőtáborral szemben csak két hétig, mert a férfi versenynaptárból eddig nem töröltek minden versenyt az idei évre, így a felkészülés második két hetét későbbre tervezték.

“Ami most biztosnak tűnik, hogy jövő nyáron itthon lesz egy hatcsapatos olimpiai selejtező, amelynek a győztese kijut Tokióba. Jelen állás szerint augusztus végén, szeptember elején Debrecenben megrendezik a World Tour-viadalt, szeptember második felében Belgiumban pedig az Európa-bajnokságot. A tervek szerint a debreceni viadal előtt bő két héttel találkozunk, akkor következik az edzőtáborunk második fele, hogy előbb arra a versenyre, majd az Eb-re készüljünk fel megfelelően” – jelentette ki a szakvezető.

A szakágban nemenként nyolc válogatott lép pályára Tokióban, négy-négy csapat szereplése már eldőlt a novemberi világranglisták alapján.

(MTI / Fotó: 9900.hu archív)