Sok hűhó semmimért: Sztojan Ivkovics marad a magyar férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya

Úgy néz ki, hogy az MKOSZ a könnyebb utat választotta, nem vállalt további konfliktust és Ivkovics július végén lejáró szerződését meghosszabbítja, így Ivkovics folytatja munkáját a férfi nemzeti csapat élén a szakember.

0
83

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ) közleményben tudatta, hogy véget ért a cirkusz és Sztojan Ivkovics marad a férfi kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya.

Talán mindenki előtt ismeretes, hogy Ivkovics a Kaposvárnál vállalt klubedzői szerepet, melyet a kosaras szövetség nem nézett jó szemmel és felbontotta a kapitány szerződését. Persze később inkább meghosszabbították Ivkovics szerződését egészen július végéig…

A horvát-magyar szakember január elején jelentette be, hogy leül a Kaposvári KK kispadjára, noha az MKOSZ részéről a felnőtt szövetségi kapitányok alkalmazásának egyik feltétele az volt, hogy élvonalbeli klubnál nem végezhetnek szakmai munkát.

Bodnár Péter főtitkár korábban közölte, vagy hozzáigazítják a szerződést a meglévő feltételekhez és csökkentik a megbízási díjat, vagy újragondolják, hogy ezekkel a feltételekkel milyen kapitánnyal képzelik el a jövőt.

Úgy néz ki, hogy az MKOSZ a könnyebb utat választotta, nem vállalt további konfliktust és Ivkovics július végén lejáró szerződését meghosszabbítja, így Ivkovics folytatja munkáját a férfi nemzeti csapat élén a szakember.

Az MKOSZ közleménye:

Megállapodott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetése és Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány, így a július végén lejáró szerződést meghosszabbítva folytatja munkáját a férfi nemzeti csapat élén a szakember.

Mint ismert, a válogatottal kiválóan szereplő Ivkovics mester klubedzői szerepvállalása miatt (a Kaposvár kispadjára ült le) a szövetség felbontotta a kapitány szerződését. Az MKOSZ elnöksége még május végén hatalmazta fel Szalay Ferenc elnököt és Bodnár Péter főtitkárt arra, hogy miután Sztojan Ivkovics megszüntette az összeférhetetlenséget, azaz távozott a rövid ideig betöltött klubedzői posztról, kezdjék meg a tárgyalásokat a folytatásról.

– Azt fontosnak tartom leszögezni, hogy az elnökség teljes mértékben elégedett Sztojan Ivkovics munkájával – mondta a Hunbasket.hu-nak Bodnár Péter főtitkár. – Az eredmények őt minősítik, a férfi válogatott jelenleg is vezeti Eb-selejtezős csoportját, így minden a folytatás mellett szólt. Egy nagyon fontos kitétel mind a férfi, mint a női szövetségi kapitány szerződésében szerepel: nevezetesen a saját szakágukban nem vállalhatnak élvonalbeli edzői feladatokat.

Bodnár Péter hozzátette: gyorsan megállapodtak Sztojan Ivkoviccsal, nem volt vitás kérdés, így minden adott ahhoz, hogy folytatódjon a sikerszéria.

– Ugyanazokkal a feltételekkel kötöttünk szerződést a kapitánnyal, mint ami az előző megállapodásban szerepelt. Ezúttal az Európa-bajnokság végéig szól az érvényessége, remélhetőleg egy újabb sikeres időszak áll a válogatott előtt.

Hasonlóan örült a megállapodásnak Sztojan Ivkovics.

– Nagyon boldog vagyok, hogy lezárhattuk ezt a kérést, most már csak a munkára kell koncentrálnunk. Én úgy gondolom, ennek az esetnek mindenki számára volt tanulsága, amivel okosabbak, bölcsebbek lettünk.

Ivkovics hamarosan a válogatottal is találkozik, ugyanis augusztus elején egy kéthetes edzőtáborba vonulnak Vojvoda Dávidék.

(hunbasket.hu / Fotó: 9900.hu archív)