Leon Subotic az Egis Körmend másodedzője

0
109

Az Egis Körmend kosárlabda csapata közleményben tudatta, hogy Leon Subotic személyében újabb szlovén szakember csatlakozik a csapat szakmai stábjához.

Miután az elmúlt két szezonban Körmenden tevékenykedő Matthias Zollner kilépett a szerződéséből, a csapatnak új vezetőedzőt kellett keresnie, melyet az eddigi másodedző, Žiga Mravljak személyében találtak meg, aki három szezonra kötelezte el magát az Egis Körmendhez.

Így viszont a másodedzői poszt üresedett meg, melyet Leon Subotic horvát szakember fog betölteni.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Leon Subotic az Egis Körmend új másodedzője

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy Leon Subotic személyében újabb szlovén szakember csatlakozik csapatunk, az Egis Körmend szakmai stábjához.

Mint azt korábban jeleztük, Ziga Mravljak kinevezése után Patai Benjamin viszi tovább az U20-as csapat szakmai irányítását, a másodedzői posztra pedig új szakember megtalálását tűztük ki célul.

Ezt a munkatársat Leon Subotic személyében találtuk meg, aki 1991-ben született és legutóbb Horvátországban, a KK Cibona Zagreb másodedzőjeként tevékenykedett. Korábbi állomáshelye Libanonban volt, ahol a Sporting Al Riyadi Beirut együttesénél dolgozott, szintén másodedzői szerepkörben.

A kosárlabda már kiskora óta ismert közeg volt Leon számára, hiszen édesapja az a Slobodan „Piksi” Subotic, aki 1986 és 1993 között az Aris Thessaloniki legendás játékosa volt. Csapatával ötször nyert görög bajnoki címet és ugyanennyi alkalommal kupát. Később, edzőként számos neves csapat munkáját irányította, és dolgozott a szlovén válogatottal is. Nyert görög kupát, két bajnokságot, Korac Kupát és libanoni bajnoki címet is.

(bckormend.hu)