Kenéz Csaba az Egis Körmend játékosa

A 191 centiméter magas, 82 kilogramm súlyú játékos három évre szóló megállapodást írt alá a körmendi klubbal.

0
32

Az Egis Körmend kosárlabda csapatánál folytatja pályafutását Kenéz Csaba – számolt be a körmendi csapat hivatalos oldala.

A 191 centiméter magas, 82 kilogramm súlyú játékos három évre szóló megállapodást írt alá a körmendi klubbal.

Az egyes és kettes poszton is bevethető Kenéz Csaba Szombathelyen nevelkedett, de egy évet Floridában is eltöltött.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Kenéz Csaba az Egis Körmend játékosa lett

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy egy újabb korosztályos válogatott játékossal bővült csapatunk, az Egis Körmend kerete.

A 18. életévét szeptemberben betöltő, egyes és kettes poszton is bevethető Kenéz Csaba Szombathelyen nevelkedett, közben egy évet Floridában, a Montverde Academy keretei között töltött.

A 191 centiméter magas, 82 kilogramm súlyú játékos három évre szóló megállapodást írt alá klubunkkal.

A közvetlen utánpótlásunk munkáját irányító Patai Benjamin a következőket mondta Kenéz Csaba leigazolásával kapcsolatban:

„Nagyon örülök, hogy Kenéz Csaba csatlakozott a klubunkhoz. Egy rendkívül keményen dolgozó és magas játék intelligenciával rendelkező irányító, aki a Falco és a korosztályos válogatott meghatározó játékosa volt. Ezen túl a floridai Monteverde Akadémián is kosarazott, amit magam is jól ismerek, hiszen a szomszédomban volt. Ez az USA egyik legjobb utánpótlásnevelő intézete. Az ő érkezésével is erősítjük az utánpótlás program magas színvonalát, mind az edzéseken, ahol az ország legjobbjai találkoznak nap, mint nap, mind pedig a meccseken. Mert a személyében egy labdabiztos irányító érkezik, aki által más körmendi játékosok átvehetik a pontgyártó szerepet. Ilyen lehet Kiss Mátyás és Benedek valamint Érsek Marcell. A célunk az, hogy továbbra is olyan utánpótlás programmal dolgozzunk, amiből évről évre újabb NB I/A-s tehetségek fejlődhetnek ki. Tavaly már egy nagyon erős gárda állt össze. És ahogyan a vezetőedző is mondta, sokan szeretnének csatlakozni hozzánk más kluboktól is. Elértük azt a szintet, hogy mi válogathatunk, mi pedig csak a legkeményebben dolgozó tehetségeket szeretnénk idehozni. Csaba ennek teljes mértékben megfelel.”

(bckormend.hu)