Xavier Thames ismét piros-feketéban

Ismét az Egis Körmend játékosa lesz az amerikai Xavier Thames, aki első alkalommal 2018 decemberében érkezett a csapathoz.

0
207
Xavier Thames (Egis Körmend)
Xavier Thames (Egis Körmend)

Egy év kihagyás után ismét az Egis Körmend játékosa lesz az amerikai Xavier Thames.

Az Egis Körmend kosárlabda csapata hivatalos közleményben számolt be róla, visszatér a csapathoz az amerikai hátvéd:

Xavier Thames visszatér Körmendre

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy ismét az Egis Körmend játékosa lesz az amerikai Xavier Thames, aki első alkalommal 2018 decemberében érkezett csapatunkhoz. A hátvéd akkor szezon közben, Kenyon McNeailt váltotta, ami után együttesünk meghatározó játékosává és szurkolóink egyik kedvencévé vált. Részese volt az Alpok Adria Kupa megnyerésének és a bajnoki döntőnek is.

Xavier az amerikai Sacramentoban született, California államban. Első egyetemi évét a Washington State-en töltötte majd a San Diego State hallgatója lett.

2014-ben a Brooklyn Nets színeiben vett részt az NBA nyári ligájában, majd első profi szerződését a Baloncesto Sevilla együttesével kötötte meg. Innen visszavezetett az útja az államokba, a G Ligában, ahol a Fort Wayne Mad Ants színeiben lépett pályára. A következő nyáron is részese volt a Summer League-nek, majd Macedóniába, az MZT Skopje együtteséhez igazolt. Itt bajnoki címet és szuperkupát nyert együttesével. Ezt követően az izraeli Bney Herzliya játékosa lett, innen igazolt Görögországba, a Trikala Aries együtteséhez.

Körmendre érkezése előtt Új-Zélandon kosarazott, a Canterbury Rams gárdájánál. Legutóbb pedig Lettországban a VEF Riga játékosa volt.

A közönségünk által megkedvelt játékos az előttünk álló idényben is csapatunk segítségére lehet. Xavier nem csak azért tér vissza hozzánk, mert saját bevallása szerint is szeretett itt játszani, de fontos a számára az is, hogy megmutathassa magát a FIBA Europe Cup idei kiírásában.

Mint a lenti videó mutatja, az előző szezonban a Champions League mezőnyében is sokoldalúan játszott:

(bckormend.hu)