Jagan Mosely az Egis Körmend csapatához szerződött

Patrick Ewing tanítványát szerződtette az Egis Körmend

0
148

Az amerikai Jagan Mosely az Egis Körmend kosárlabda csapatának idei első idegenlégiósa.

Az Egis Körmend tegnap jelentette be, hogy a távozó Matthias Zollner helyét az eddigi másodedző, Žiga Mravljak veszi át, aki három évre kötelezte el magát.

A 191 cm magas, 98 kilogramm súlyú Jagan Mosley szerződtetését a klub honlapja közölte.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Jagan Mosley az Egis Körmend első idegenlégiósa

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy a 191 cm magas, 98 kilogramm súlyú Jagan Mosley személyében csapatunk, az Egis Körmend megtalálta első idegenlégiósát.

A játékos Körmenden kezdi meg profi karrierjét, városunk lesz az első profi csapata az egyetemi évek után. Mosley a Georgetown Egyetemről érkezik, ahol Patrick Ewing volt az edzője.

A nap folyamán Ziga Mravljak gondolatait is közzétesszük a játékossal kapcsolatban.

Žiga Mravljak gondolatai Jagan Mosely leigazolása kapcsán
„A következő szezonra azt tervezzük, hogy olyan, fiatalokból álló csapatot építsünk, amelyben jó a csapatszellem, ahol a játékosok megfelelő személyes kapcsolatban vannak egymással. Jagan először is egy nagyon kedves ember, jó személyiség, megfelelő hozzáállással. Készen áll arra, hogy keményen dolgozzon minden nap, és világos céljai vannak az életében. Szeretné követni az álmait, hogy magas szinten képzett, profi kosaras legyen. A Georgetown Egyetemről érkezik ,ahol megfelelően felépítették a játékát és a munkamorálját.
Jagan nagyon sokoldalú játékos, ami a jelenlegi helyzetben nagyon fontos a csapatunk számára. Remek védő, de erős fizikuma révén a gyűrűt is jól tudja támadni és távolról is hatékony lehet. Combo guardként érkezik hozzánk, tehát mindkét alacsony poszton számítunk rá. Azt várjuk tőle, hogy a játék szervezéséből is kivegye majd a részét.
Mindannyian várjuk már, hogy elkezdjük a pályán a közös munkát vele és a csapat többi tagjával!”

(bckormend.hu)