Perl Zoltán marad a Falconál

Perl Zoltán marad a szombathelyi kosárcsapatnál

0
74

Perl Zoltán szerződést hosszabbított a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely kosárlabdacsapatával.

A 24 éves válogatott játékos kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy további három évig szülővárosának a klubját erősíti.

A Bajnokok Ligájában is érdekelt vasi együttes tavaly megnyerte a bajnokságot, és a márciusban a koronavírus-járvány miatt idő előtt lezárt szezont is éllovasként fejezte be.

2019.12.14. - Egis Körmend - Falco KC 83-70. Perl Zoltán (Falco KC Szombathely)
2019.12.14. – Egis Körmend – Falco KC 83-70. Perl Zoltán 9 (Falco KC Szombathely)

Perl Zoltán – aki tavaly az év játékosa volt – az NB I-ben csak a Falcóban szerepelt, légiósként pedig megfordult az olasz Capo d’Orlandónál és Universo Trevisónál, valamint a spanyol Estudiantesnél, melytől tavaly tért vissza Szombathelyre.

“Láttam, hogy a klub folyamatosan fejlődik, a menedzsment és a csapat is keményen dolgozik, ezzel engem is meggyőztek. Szombathelyi vagyok, itt nőttem fel, szeretek itt játszani. Mindent összevetve nem volt nehéz döntés” – nyilatkozta az M1 aktuális csatornán Perl Zoltán.

Hozzátette, voltak érdeklődések más csapatoktól is, de számára a Falco KC volt a prioritás, ezért nem is akart belemenni az egyezkedésbe más klubokkal, a vasiakkal viszonylag gyorsan meg tudtak egyezni.

Perl elmondta, jólesik neki, hogy bíznak benne, hosszú távon számolnak vele, vezérszerepet szánnak neki, és ez nagy felelősség is egyben.

Gráczer György ügyvezető közölte, magyar válogatott játékosaik közül Váradi Benedeknek és Filipovity Márkónak is élő szerződése van, ám az ő megállapodásukban szerepel, hogy nyáron külföldi lehetőség esetén távozhatnak. Benke Szilárddal még nem sikerült megegyezniük, de Gráczer bízik benne, hogy rövidesen vele is megállapodnak majd a közös folytatásról.

(MTI)