Szombattól kötelező a maszk viselése vásárláskor Körmenden

0
794

Bebes István, Körmend város polgármestere Facebook közleményben tudatta, hogy más városokhoz hasonlóan, szombattól Körmenden is kötelezővé teszik a maszk viselését minden boltban és üzletben.

A piacra vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben maradnak, ennek értelmében a 65 év feletti vásárlók kizárólag 10:00 és 12:00 óra között tartózkodhatnak a piac területén. A fiatalabb korosztályoknak pedig 10:00 óráig lesz lehetőségük vásárolni, szigorúan szájmaszk viselésével.

Az intézményekre, játszóterekre, sportpályákra vonatkozó korlátozások is megmaradnak, sorsukról hétfőn születik döntés.

Bebes István Facebook közleménye:

Tisztelt Körmendiek!

A Magyar Kormány döntése értelmében a hétfői naptól a vidéki településeken feloldásra kerülnek a kijárási korlátozások, ezek helyébe pedig új szabályok és előírások kerülnek bevezetésre. Ennek egyik fontos pontja, hogy a hétfői naptól kezdődően az ország egész területén kizárólag szájmaszkban, vagy az arc eltakarására alkalmas egyéb ruhadarab viselésével léphetnek be a vásárlók a különböző boltok és üzletek területére.

Mivel a mai napon az utolsó körmendi háztartásba is kikerültek az önkormányzat által küldött maszkok, ezért a szabályozásra való felkészülésként az a döntés született, hogy városunkban már a szombati naptól kezdődően kötelező lesz ezen védőeszközök viselése, minden körmendi boltban és üzletben. A szabályozás mind a vásárlókra, mind pedig az eladókra egyaránt vonatkozik.

Szeretném jelezni, hogy a Városi Piacon bevezetett időkorlát továbbra is érvényben marad visszavonásig. Ez azt jelenti, hogy a 65 év feletti vásárlók kizárólag 10:00 és 12:00 óra között tartózkodhatnak a piac területén. A fiatalabb korosztályoknak pedig 10:00 óráig lesz lehetőségük vásárolni, szigorúan szájmaszk viselésével.

Az intézményekre, játszóterekre, sportpályákra vonatkozó korlátozások továbbra is érvényben maradnak. Esetleges meghosszabbításukról május 4-én hozunk döntést, melyről tájékoztatni fogjuk a lakosságot.

Kérem Önöket, hogy továbbra is szigorúan tartsák be a Magyar Kormány és Körmend Város Önkormányzatának rendeleteit és ajánlásait!

Jó egészséget kívánok mindannyiuknak!

(9900.hu)