Hétvégére további korlátozások nem kerülnek bevezetésre Körmenden

0
127

Bebes István, Körmend város polgármestere közleményben tájékoztatott a hétvégére vonatkozó további korlátozásokról.

Tisztelt Körmendiek!

Ezúton szeretném jelezni, hogy a hétvégére további korlátozások nem kerülnek bevezetésre Körmend városban. A meglévő szabályozásainkat viszont 2020. május 4. 24:00 óráig meghosszabbítjuk.

Ennek értelmében továbbra is tilos a ki- és bejárás a Kossuth Lajos utcai Öregek Napközi Otthonába, valamint az itt található lakásokba. Az ingatlanba kizárólag a város alkalmazásában álló személyek léphetnek be.

A városban a játszóterek, sportpályák továbbra sem látogatóhatóak, azok lezárását fenntartjuk. A látogatási tilalom a Dózsa György utcában újonnan kialakított játszótérre és közparkra, valamint az Ady Endre utcai egykori sportpálya területére is vonatkozik. A látogatási tilalom betartását a Rendőrség és a Polgárőrség ellenőrzi.

Módosul viszont a Városi Piac látogatási szabályozása. Ennek értelmében 10:00 és 12:00 óra között kizárólag a 65 év feletti lakosok tartózkodhatnak a Piac területén, ahova továbbra is szájmaszk viselésével léphetnek be mind az árusok, mind pedig a vásárlók. Értelemszerűen 10:00 óra előtt pedig kizárólag a 65 évnél fiatalabbaknak lesz lehetőségük vásárolni.

A látogatási korlátozások betartását a Rendőrség és a Polgárőrség fogja ellenőrizni. Kérek minden vásárlót, hogy személyazonosításra alkalmas igazolványát vigye magával!

Mindezek mellett pedig szeretném kérni a lakosságot, hogy lehetőség szerint viseljen mindenki maszkot a különböző boltok, üzletek területén és hivatalos ügyeik intézésekor!

Bebes István
polgármester

(9900.hu)