Nem lesznek további korlátozó intézkedések Körmenden

0
118

Bebes István, Körmend város polgármestere Facebook közleményben tudatta, hogy a múlt hétvége pozitív tapasztalatai alapján az a döntés született, hogy erre a hétvégére nem vezetünk be további korlátozó intézkedéseket.

A jelenleg életben lévő korlátozások viszont természetesen továbbra életben maradnak.

Tisztelt Körmendiek!

Magyarország Kormányának döntése értelmében az önkormányzatok ismételten lehetőséget kaptak arra, hogy szigorító intézkedéseket vezessenek be a hétvége időtartamára.

Ezúton szeretném jelezni, hogy a múlt hétvége pozitív tapasztalatai alapján az a döntés született, hogy erre a hétvégére nem vezetünk be további korlátozó intézkedéseket. A jelenleg életben lévő korlátozások viszont természetesen továbbra életben maradnak.

Ezek alapján továbbra is ki- és bejárási tilalom lesz érvényben a Kossuth Lajos utcai Öregek Napközis Otthonában, valamint az Unger László Idősek Otthonában.
Továbbra is tilos tartózkodni a város minden játszóterén és sportpályáján. A városi Piac területére pedig csak és kizárólag maszk viselésével léphetnek be mind az eladók, mind pedig a vásárlók.

Ezen szigorításokon kívül tehát most hétvégére nem vezetünk be további korlátozásokat. Szeretném ugyanakkor jelezni, hogy mind a Rendőrség, mind pedig a Polgárőrség szigorúan ellenőrizni fogja a város közterületeit, hogy mindenki betartja-e a Kormányrendeletben előírt kijárási és távolságtartási szabályokat. Kiemelten kérem a fiatalokat, hogy sem otthon sem pedig közterületen ne csoportosuljanak és kerüljék baráti találkozókat!

A jövő hét elején áttekintjük a hétvége tapasztalatait, és ezek alapján fogunk döntést hozni a következő hétvégék esetleges szigorításairól! Amennyiben szükséges lesz, a következő hétvégéken újra bevezetjük a Rába-partra és a Szabadság térre vonatkozó különleges szabályokat.

Bízom benne, hogy minderre már nem lesz szükség, és mindenki ugyanolyan fegyelmezetten fogja betartani a korlátozásokat, mint az elmúlt időszakban! Köszönöm a lakosság pozitív hozzáállását és szabálykövető magatartását!

Vigyázzanak magukra, és jó egészséget kívánok mindenkinek!

Bebes István
Körmend polgármestere

(9900.hu)