Bana Tibor hétfőn jelentette be, hogy távozik a Jobbikból, kedden reggel pedig minden Vas megyei szervezetük követte a példáját. Ezzel gyakorlatilag megyei szervezet és tagság nélkül maradt az utóbbi időben teljes szétesésnek indult párt.

Bana Tibor színpadias videójában hosszan ecseteli, hogy miért nem tud együtt dolgozni a szerinte a pártot diktátorként irányító új elnökkel, Jakab Péterrel Azzal természetesen nem volt gondja, mikor az ő alelnöksége alatt tömegesen zárták ki a pártból azokat, akik nem kértek a Jobbik-Gyurcsány frigyből és ezt szóvá is merték tenni.

A sértődött diktátorozást követően Bana készségesen felajánlja szolgálatait minden ellenzéki szervezetnek, hogy sikeresen megvalósíthassák a teljes ellenzéki összefogást 2022-re. Ezzel pedig gyakorlatilag el is kezdte magát pozícionálni a baloldali szervezetek irányába. Ide jutott Bana Tibor. Az egykoron nemzeti gondolkodású, hazafias képviselő mára a baloldali pártok és Gyurcsány Ferenc feltétel nélküli kiszolgálója lett, aki bárkivel képes összefogni a hatalomért. A terveibe azonban hiba csúszhatott, mivel Jakab Péter elnökké választása után gyakorlatilag elfogyott körülötte a levegő a Jobbikban. Így jobbnak látta, ha még időben távozik abból a pártból, melyet néhány hete még elkötelezetten védett és egységesnek titulált a közösségi oldalain. Abba most ne is menjünk bele, hogy akkor mikor is hazudott a tisztelt képviselő…?

A mandátumát viszont természetesen megtartja, hiszen a Szent Koronára tett eskü csak akkor számít, ha a korábbi legjobb barátját Novák Elődöt és feleségét, Dúró Dórát kellett eltakarítani a pártból. Most inkább maradna még nyalakodni a zsíros bödön körül, hátha jut még egy-két falat neki is. Kíváncsian várjuk, hogy néhány hónap múlva melyik baloldali pártban fog kávét főzni Bana Tibor. Bár igazából teljesen mindegy… az ellenzéki térfélen ugyanis mára Gyurcsány Ferenc lett a korlátlan úr, aki mindent és mindenkit felzabál.

(9900.hu / Fotó: MTI archív)