A Jobbik sajtóközleményben reagált Bana Tibor kilépésére

0
144

Hétfőn mi is beszámoltunk róla, hogy Bana Tibor elhagyta a Jobbik süllyedő hajóját és a továbbiakban ellenzéki, független országgyűlési képviselőként próbálja megváltani a Vas megyeiek világát.

Banát kedden a teljes Vas megyei Jobbik követte a kilépésben, így a párt minden Vas megyei szervezete megszűnt, ezzel gyakorlatilag megyei szervezet nélkül maradt az utóbbi időben teljes szétesésnek indult párt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom mindezt nem hagyta szó nélkül és sajtóközleményben reagált Bana megnyilvánulására és bíznak benne, hogy amennyiben a tisztesség és a becsületesség útját kívánja járni, akkor adja vissza a frakciótól kapott mandátumát. A párt azt is nyilvánvalóvá tette, hogy akik távoznak a frakcióból – így Bana is –, 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek.

A kérdés – akkor – már csak az, hogy Banának lefőtt a kávé?

A Jobbik sajtóközleménye:

„Bana Tibor a kilépését bejelentő videójában jelezte, hogy a tisztesség és a becsületesség útját kívánja járni. Kilépése ellenére a Jobbik szeretné támogatni ebbéli törekvésében, így amennyiben a tisztesség és a becsületesség azt is jelenti, hogy vissza szeretné adni a frakciótól kapott mandátumát, akkor azt elfogadjuk. A Jobbik elnöksége pedig ezúton szeretné egyértelművé tenni, hogy akik távoznak a frakcióból, 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek.”

(9900.hu, Jobbik Magyarországért Mozgalom Sajtóosztály)