Bana Tibor is elhagyta a Jobbik süllyedő hajóját

0
288

Bana Tibor, a Jobbik Vas megyei országgyűlési képviselője hétfő délután Facebook üzenetben tudatta, hogy elhagyja a Jobbikot és a továbbiakban egyetlen Vas megyei ellenzéki, független országgyűlési képviselőként kíván dolgozni.

Bana hosszasan ecseteli, hogy miért is lép ki eddigi szeretett pártjából, majd jól belerúg volt jobbikos barátaiba:

„Mindig a mérsékelt vonalat képviseltem a Jobbikon belül. Szerettem volna, ha a párt jobbközép, polgári és európai erőként működik, ehelyett nihilizmus, populizmus és belső leszámolás jött Jakab Péter és Gyöngyösi Márton vezetésével, ami számomra teljességgel vállalhatatlan.”

Zárásul reményét fejezi ki, hogy „a továbbiakban egyetlen Vas megyei ellenzéki, független országgyűlési képviselőként kívánok dolgozni a Vas megyeiekért, a remélt 2022-es győzelmet jelentő ellenzéki együttműködéshez pedig minden erőmmel igyekszem hozzájárulni. Munkára fel!”

Bana Tibort 2018. május 12-én a Jobbik Kongresszusa országos alelnökké választotta. A Jobbik népszerűsége ekkor 13%-on állt, amit 2019 decemberére sikerült 6%-ra letornázni.

A 2010-es, a 2014-es és a 2018-as országgyűlési választásokon is Vas megye 5. számú, Körmend központú választókerületében indult egyéni képviselőjelöltként. Nyernie egyszer sem sikerült, viszont mindhárom választáson országos listáról lett tagja az Országgyűlésnek.

Bana január első napjaiban jelentette be, hogy nem akar a Jobbik alelnöke lenni és a 2022-ig hátralévő időszakban minden erejével Vas megyére, bizottsági alelnökként pedig az uniós szakpolitikára kíván összpontosítani.

(Bana Tibor Facebook oldala)