Kávészünet #8 – Körmend város 2020. évi költségvetéséről Tóth Gáborral

0
39

Körmend Város Önkormányzatának Képviselő-testülete februári ülésén egyhangúlag fogadta el a város idei, több mint 3 milliárd forint főösszegű költségvetését – amiről mi is beszámoltunk.

Az költségvetéssel kapcsolatban Tóth Gábor, Körmend város Egészségügyi és Szociális Bizottság elnöke mondta el a véleményét Kávészünet című műsorunk 8. adásában.

Az interjú teljes szövege:

Ahogy az előző esztendőkben már megszoktuk, az idén is egy olyan költségvetést alkotott a képviselőtestület, amely az egyensúlyra törekszik és bár szoros gazdálkodással, de megvalósítható célokat tűz ki maga elé.

Azt gondolom, hogy ez az idei költségvetés is a fejlesztés és a fejlődés költségvetése, hiszen jut elegendő pénz például a Bartók lakótelepen található játszótér további fejlesztésére, a csapadékvíz-elvezető rendszer tervezésre, a járdák felújítására, a közösségi terek megújítására, turisztikai fejlesztésekre, a parkok gondozására és a közvilágítás megújítására.

Ezeken a célokon túl minden évben gondolt arra a városvezetése, hogy az egészségügyi szervezeteket, intézményeket és az alapellátást is tudja támogatni. Az elmúlt esztendő végén például az orvosi ügyelet kapott új autót, de megújulhatott a Dienes utcai óvoda, illetve a szociális szolgáltató és információs központ tornaszobája is.

Igyekszünk továbbra is segíteni a városban élő rászorulókon. Megtaláltuk eddig is és a jövőben is azokat a módokat, eszközöket ahogyan a rászoruló családokon tudunk segíteni, azonban szigorítottunk egy kicsit a szociális ellátási rendszeren, a megítélés módján, az elbírálás módján. Jobban és szigorúbban vesszük a feltételek megítélését, így továbbra is tudjuk segíteni azokat, akik valóban rászorulnak, de igyekszünk kiszűrni azokat, akik visszaélnek a város jóindulatával.

Kávészünet, 8. adás – 2020. február 26.