Kávészünet #7 – Bebes István értékelte az Egis Körmend eddigi teljesítményét

0
97

Közel egy hónapos szünetet tartanak a honi kosárlabda bajnokság első osztályában, melynek alapszakaszából már 19 forduló lezajlott.

Az Egis Körmend kosárlabda csapata a várakozásokat felülmúlva, az előkelő 2. helyen áll a táblázaton, 15 győzelemmel és 4 vereséggel.

Kávészünet műsorunk 7. adásában a csapat eddigi teljesítményét értékelte Bebes István, Körmend város polgármestere.

Az interjú teljes szövege:

Mi körmendiek mindig sokat várunk a kosárlabda csapattól, hiszen megszoktuk azt, hogy akár a bajnokságban, akár a nemzetközi kupában igyekszik jól helytállni. Ha azt nézzük, hogy ennek a kupának eddig a szakaszáig el tudtunk jutni és tényleg csak nüanszokon múlott, hogy nem tudtunk előbbre kerülni. Hiszen, ha egy rosszabb hazai mérkőzés után Ukrajnában nyerni tudtunk volna, szerintem ma másról beszélnénk. Hiszen ott egy ponton is múlott az, hogy mi történt vagy hogy nem tudtunk továbbmenni. Én azt gondolom, ezt sikerként könyvelhetjük el, hogy Körmend egy ilyen kis település, és felveszi a versenyt bármely ország nagy városának csapataival is.

Ami a közösséget illeti és a csapatot illeti, egy nagyon jó szellemű és közösségként is jól működő együttesről van szó. A tapasztalt magyar játékosunk, Ferencz Csaba mellett megjelennek olyan külföldről érkezett játékosok, akik tényleg láthatóan mindent megtesznek annak érdekében, hogy a csapat jó szerepeljen, sőt közösségként is jól működnek, ami talán nem minden esetben volt jellemző az előző évek csapataira.

Talán lehet, hogy a Körmendiek számára vagy a nézők számára képességeiben nem a legjobb csapat van, viszont közösségként – azt gondolom -, az utóbbi évek legerősebb együttese és ugyan, olyan célt tűztünk ki annak idején, hogy a legjobb nyolc közé kerülhessünk be. Ma az látszik, hogy ugyan még ezért sokat kell tenni, de ezek a célok majd később magasabbak is lehetnek.

Hogy el lehet-e érni addig a végső célig, amelyet a körmendi szurkolók mindig folyamatosan tűzben tartanak, ahhoz sok minden kell. Egy megfelelő forma, nagyon sok szerencse, sérülések kerüljék el a csapatot és az is, hogy a közösség mindig összetartó legyen. Tehát a nézők és a csapat közötti kapcsolat az folyamatosan erős legyen. Ha ezek teljesülni tudnak, akkor – én azt gondolom – még szép eredmények várnak ránk ebben az évben.

Kávészünet, 7. adás – 2020. február 24.

(9900.hu)