Futsal Magyar Kupa – A Haladás nyerte a döntőt

0
63
Szombathely, 2020. február 23. A gyõztes szombathelyi Haladás VSE csapat tagjai ünnepelnek, miután a férfi Futsal Magyar Kupa döntõjében 4-2-re legyõzték a Mezei-Vill FC Berettyóújfalu csapatát a szombathelyi Arena Savaria sportkomplexumban 2020. február 23-án. MTI/Varga György

A Haladás házigazdaként nyerte meg a férfi futsal Magyar Kupát, miután a vasárnapi fináléban 4-2-re jobbnak bizonyult az előző kiírásban győztes Berettyóújfalunál.

A finálé első félidejében kétgólos előnyre tett szert a Haladás, de a Berettyóújfalu még a szünet előtt egyenlített. A második játékrész közepén ismét vezetéshez jutottak a szombathelyiek, majd mindkét fél előtt több lehetőség is adódott a gólszerzésre, a helyzetek azonban sokáig kimaradtak. A hajrában beszorult, de jól tömörült a Haladás, amely 22 másodperccel a vége előtt üres kapus góllal bebiztosította a sikerét a kitámadó riválissal szemben. A Haladás másodszor nyerte meg az MK-trófeát.

A női döntőben a Szekszárd úgy kerekedett 4-3-ra az előző kiírásban legjobb Kiskunfélegyháza fölé, hogy a félidőben még 1-2-re állt. A szekszárdi együttesben Kiss Gabriella három gólt szerzett, Megyeri Boglárka pedig hat másodperccel a találkozó vége előtt lőtte a győztes találatot.

Eredmények, döntők:

férfiak: Haladás VSE – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 4-2 (2-2)
nők: Agenta Girls Szekszárd – Astra Car-Bay Kiskunfélegyháza 4-3 (1-2)

(MTI / Fotó: MTI – Varga György)