Budapest, 2020. január 30. Résztvevõk a Niedermüller Péter (Demokratikus Koalíció) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelõ tüntetésen a VII. kerületi városháza elõtt 2020. január 30-án. A tüntetõk az ellenzéki politikus azon kijelentése ellen tiltakoztak, amelyben „rettenetes képzõdménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nõket. MTI/Szigetváry Zsolt

Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester lemondását követelték a Fidesz és a Fidelitas helyi szervezete által meghirdetett, a VII. kerületi polgármesteri hivatal előtt csütörtökön tartott demonstráción.

A tiltakozók, akik teljesen megtöltötték az Erzsébet körutat a városháza előtti területen, az ellenzéki politikus azon kijelentése ellen tiltakoztak, amelyben “rettenetes képződménynek” nevezte a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiakat és nőket.

Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója a demonstráción úgy fogalmazott: Niedermüller Péter mondatai azt bizonyítják, hogy “a keresztény szabadság elvesztése csupán egy kormányváltásnyira van tőlünk”. Most már pontosan tudjuk, hogy Niedermüllerék Szent István ezeréves örökségét akarják eltörölni – figyelmeztetett a politikus.

Jobbik-alelnök: Niedermüller Péter vállalhatatlan kijelentést tett

Niedermüller Péter (DK) erzsébetvárosi polgármester “vállalhatatlan, rasszista, magyarellenes” kijelentést tett – emelte ki Ander Balázs, a Jobbik alelnöke az M1 aktuális csatorna csütörtök esti műsorában.

A jobbikos politikus azt mondta: pártja elsőként adott ki közleményt, amelyben felszólította a DK-t, Niedermüller Péter ne mérgezze tovább a közvéleményt.

Szólt arról is, hogy a Jobbik vezetése felszólította Kulcsár Gergelyt, a párt hajdú-bihari politikusát, adja vissza megyei közgyűlési mandátumát. Kulcsár Gergelyről korábban kiderült, hogy a pesti alsó rakparton beleköpött a holokauszt áldozatainak emléket állító vascipőkbe.

Ander Balázs azt mondta, korábban sokszor magyarázkodnia kellett a pártnak emiatt a “vállalhatatlan tett” miatt. Ez most végetért. Egy új korszak kezdődött a Jobbikon belül – jelentette ki.

A Jobbik szombati tisztújító kongresszusa kapcsán azt mondta: a párt alapját továbbra is a nemzeti identitás, a nemzeti életérzés adja.

(MTI / MTI fotó: Szigetváry Zsolt)