Lezárult az az európai uniós projekt, aminek keretében az ivánci önkormányzat épületének energiatakarékos fejlesztését és felújítását hajtották végre. Az épületet teljeskörűen hőszigeteléssel látták el, kicserélték a nyílászárókat, megújult a fűtési rendszer és a világítási hálózat, valamint a hatékony energiagazdálkodás jegyében napelemes rendszer telepítése és megtörtént.

A projekt a Széchenyi 2020 TOP-3.2.1-16 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése című pályázat keretében közel 33 millió Ft-os támogatásból valósult meg. Célja a régi, korszerűtlen infrastruktúrájú önkormányzati épület energiatakarékos átalakítása.

Az épület hét település (Ivánc, Felsőmarác, Hegyhátszentmárton, Viszák, Pankasz, Kisrákos, Szaknyér) közös hivatalának ad helyet. A modernizáció keretében teljeskörű szigetelési munkák zajlottak: a falak, a homlokzat, a padlásfödém is korszerű szigetelést kapott. Sor került még a homlokzati nyílászárók cseréjére, a központi fűtési rendszer megújítására, a teljes világítási hálózat felújítására, mely utóbbi keretében új és energiatakarékos izzók felszerelésére is sor került az épület minden helyiségében. A megújuló energiafelhasználás jegyében napelemes rendszer kiépítése is megtörtént. Az egyenlő esélyek, az önkormányzati hivatali szolgáltatásokhoz való egyenlő hozzáférés biztosítása érdekében pedig akadálymentesítés is zajlott (rámpa, akadálymentes mosdó helyiség, taktilis burkolatsávok, akadálymentes ajtók kerültek kialakításra). Az épület 2019. novemberében átadásra került. A projekt eredményeképpen Ivánc és a hozzátartozó községek lakosai, valamint az önkormányzati dolgozók megújult, immár energiatakarékos közegben intézhetik ezt követően a hivatali ügyeket.

„A projektről bővebb információt a www.ivanc.hu oldalon olvashatnak.”