2020. január 6-án rajtolt az új évben a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend Kick-box szakosztálya. Az első edzés nyílt volt, bárki kipróbálhatta magát.

Szilveszter napján többen fogadalmat tesznek, hogy az új évben változtatnak különböző dolgokon. A tervek között sokszor szerepel az egészségre odafigyelés, több mozgás – ami egyébként tényleg nagyon fontos dolog. Erre a szempontra is odafigyelve, adott lehetőséget a megfelelő mozgásra a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend Kick-box szakosztálya, hisz a vegetatív idegrendszer legjobb karban tartója a japán gimnasztika és ez nagyban hozzájárul egészségünk megóvásában.

Szülők, gyerekek, sportolók, érdeklődők közösen mozoghattak.

Többek között ott volt a Dienes Kft. körmendi üzlet összes dolgozója és tulajdonosai is!

A két órás edzésen hamar kiderült, hogy a kick-box egy eléggé összetett mozgásformát igénylő sportág, amit a gyakorlás során el lehet sajátítani. Szükség van a jó koordinációs mozgásra, a helyzetfelismerésre, az azonnali jó döntésre. Fontos a gyorsaság, az állóképesség, a megfelelő erő, fizikum és nem utolsó szempont a megfelelő mentális állapot. Ezeket a képességeket nap mint nap fejlesztik, és ezáltal a legjobb úton haladnak a fiatalok életre való nevelésében is. A sportolók a küzdőtéren, azt lehet mondani, hogy egyedül oldják meg a feladatot. Gyors helyzetfelismerés, gyors döntés, és gyors cselekedet. Mindezekre az életben is nagy szükség van, hisz az életben is folyamatosan jó döntéseket kell hoznunk, mert azt mondják, mindenki úgy él ma, amilyen döntést hozott tegnap!

Bárki csatlakozhat az edzésekhez, az is, aki hobbistaként szeretne az egészsége megóvása érdekében mozogni és aki sportolóként a versenyzést szeretné választani!

A nap süssön Rátok!

(Andorka Imre)