Az ellenzéki bölcs baglyok kedden este összedugták a fejüket, hogy a kinyilatkoztatásukkal és egy online szavazással ismét a baloldal leggyakrabban használt fegyveréhez a demagógiához nyúljanak.

Talán már minden körmendi előtt ismert, a kormány egy évvégi határozattal megvonta a támogatást a Batthyány kastélyegyüttes teljeskörű megújítása kapcsán, mely a város turisztikai fejlesztéseinek fontos eleme.

Körmend hosszú évek óta harcol az épületegyüttes teljeskörű megújításáért, így a város lakói joggal bízhatnak abban, hogy a város vezetése továbbra is szívügyének tekinti a kastély sorsának alakulását és ahogy eddig is, a jövőben is jó irányt vesz a dolgok menete.

Ehhez azonban pályázati forrásokra és megfelelő kivitelezőkre van szükség. Az ellenzéki képviselők – mint ismert – a vásárcsarnok építését 100% -os pályázati forrás felhasználásával sem támogatták, most pedig a városi büdzsét nem kímélve – érzelmi húrokat pengetve – sarkallják a várost milliárdos fejlesztésekre a forrás megnevezése nélkül

A magukat függetlennek mondó ellenzéki kosárlabdás ikertornyok nyílt levelükben a kastélyegyüttes három épületének felújítását javasolják helyi vállalkozók bevonásával, mellyel tapasztalatlanságukról és szakmai tudásuk teljes hiányáról tesznek tanúbizonyságot. A munkálatok elvégzésére előnyt kérnek a helyi vállalkozásoknak, miközben teljesen elfeledkeznek a közbeszerzési törvényről és egy ekkora volumenű feladat szakmai kihívásairól.

Felvetésük kapcsán egy régi vicc jutott eszünkbe:

Elmennek az egerek a bagolyhoz.
Figyelj ide! Gáz! Mindenki bánt minket, védekezni nem tudunk és tele vagyunk már ezzel a helyzettel. Mit csináljunk?
Mire a bagoly: Hát, változzatok át sündisznókká! Azokat senki sem bántja!
-Ööö…Izé…és hogyan változzunk át sündisznóvá?
– Az már nem az én gondom. Én csak stratégiai kérdésekkel foglalkozom.

(9900.hu)

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Ennél a 9900 gagyi oldalnál már csak a helyi fidesz rosszabb. Ilyen izzadság szagú cikket régen olvastam. A helyi kiskirályok mindent jobban tudnak, azt hiszik ők sza..ák a Spanyolviaszt. Remélem hamarosan bukovári lesz a nagyképűek gyülekezetének.