A Fidesz Körmendi Szervezete az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe a körmendi ellenzék piaccal kapcsolatos megnyilvánulásaira reagálva.

Mi is beszámoltunk róla, hogy körmendi ellenzéki képviselők szerint felesleges a fedett vásárcsarnok Körmenden, amelyet Szlávik Csaba felesleges pazarlásnak tart és javasolta annak elvetését.

A baloldali értékrendek mellett hitet tevő képviselők arra hivatkoztak, hogy túlságosan nagy anyagi megterhelést jelentene ez a város költségvetésének.

Aztán kiderült, hogy nem erről van szó, hisz a beruházást teljes egészében finanszírozó pályázat benyújtását is elutasították.

A fentiekre reagált a Fidesz Körmendi Szervezete, melyet változtatás nélkül közlünk:

Kimutatta a foga fehérjét a Változás a Városért Egyesület

 

Hetek óta heves viták övezik a városi Piaccsarnok megépítésének kérdését. Az ellenzéki Változás a Városért Egyesület képviselői folyamatosan a Piaccsarnok megépítése ellen szavaztak a testületi üléseken, arra hivatkozva, hogy a fejlesztésre szánt önkormányzati önerőt más fejlesztésekre kellene fordítania a város vezetésének. Nem törődve azzal a ténnyel, hogy az önkormányzat egyébként több, mint 100 millió forint elnyert pályázati forrással rendelkezik a fejlesztés megvalósítására.  Szlávik Csaba képviselő később kínos magyarázkodásba kezdett, miután szembesült azzal, hogy az emberek többsége támogatja egy a XXI. századi követelményeknek megfelelő új Piaccsarnok megépítését.  

 

A december 19-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen ugyanakkor már azt az előterjesztést sem támogatták az ellenzéki képviselők, ami lehetővé tenné, hogy a körmendi Piaccsarnok teljes egészében pályázati forrásból, hitelfelvétel nélkül épüljön meg a körmendi és Körmend környéki emberek legnagyobb megelégedésére. 

 

Érthetetlen, hogy képviselők, akiknek elméletileg Körmend fejlődésének előmozdítása a célja, miként mondhatnak nemet egy olyan fejlesztésre, mely nem csak helyi vállalkozóknak és a piacra kilátogatóknak jelenthetne előrelépést, de a helyi gazdasági életre is pozitív hatással lenne. Különösen úgy, hogy mindezt egyetlen forint önkormányzati forrás nélkül lehetne megvalósítani.

 

Látható tehát, hogy a Változás a Városért Egyesület képviselői nem Körmendért és az itt élőkért kívánnak dolgozni, hanem kizárólag személyes bosszúvágyukat szeretnék kielégíteni képviselőként.

 

(Fidesz Körmendi Szervezete)

(9900.hu)

1 hozzászólás

  1. A Fidesz Körmendi Szervezete reagált a városi piaccsarnok megépítése körüli ellenzéki megnyilvánulásokra c. cikkel kapcsolatban kérdezem.

    Mi az igazság?
    A képviselőtestületi ülésen Szlávik képviselő 170 millió Ft hitel felvételét kifogásolta.
    Piaccsarnok teljes egészében pályázati forrásból, hitelfelvétel nélküli felépítéséről, ilyen lehetőségről nem hallottam az ülést végig nézve