Kockázatos a bontás

Azbesztmentesítés megkezdése előtt kockázatértékelés szükséges, a tevékenységről a munkavédelmi hatóságot értesíteni kell.

0
127

Vélhetően az egészségre veszélyes módon bontják az azbeszt palatetőt egy magánházon Körmenden a Szabadság téren – hívta fel a figyelmet egy olvasónk. Az előírások szigorúak, a szabályszegőket büntethetik a hatóságok.

A munkások védőruha nélkül, a biztonsági előírásokat súlyosan megszegve bontják az azbeszt palatetőt a belváros közepén egy iskola és egy pizzéria tőszomszédságában – adott hangot felháborodásának egy olvasónk. Mint írta, a munkások nem csak a saját, de a környéken élők egészségét is veszélyeztették.

Azbeszt tartalmú palatetővel fedett házakat az ország minden részén látni – a födém bontására szigorú szabályok vonatkoznak.

– Azbesztmentesítés megkezdése előtt kockázatértékelés szükséges – tájékoztat a Magyar Azbesztmentesítők Szövetségének honlapja. A tevékenységről a munkavédelmi hatóságot értesíteni kell. Kötelező munkatervet, védőeszköz-juttatási szabályzatot készíteni, levegőszennyezettségi mérést végezni az azbeszttartalom meghatározására.

(9900.hu)