Mikulás kupán a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend versenyzői

0
114

Mikulás Kupa 4Fight Challenge – Az esztendő utolsó hazai rendezésű utánpótlás Kick-box versenye Esztergomban

31 egyesület, 155 versenyzője adott le 245 nevezést. A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend 6 versenyzővel, 12 nevezéssel indult az esztergomi Mikulás Kupán. Három ezüstéremmel és hat bronzéremmel térhettek haza a megmérettetésről.

Horváth Szabolcs -37 kg, kadet-1, light-contact szabályrendszerben Kiss Csaba Bence, és Sághi Botond legyőzésével jutott a döntőbe, ahol nagyon szoros csatában nem sikerült legyőznie Kustánszki Dáriusz Leopárdot, így Szabolcs begyűjtött egy ezüstérmet.

Kicklight szabályrendszerben Sági Botond, majd Girászi Botond próbálta megállítani versenyzőnket, de mindkét ellenfelét egyértelműen maga mögé utasította. A döntőben készülhetett a visszavágóra Kustánszki ellen. Röpködtek ide-oda a kéz-láb kombinációk. Fej-fej mellett zajlottak a küzdelmek, de ebben a szabályrendszerben is ezüstérmet szerzett Szabolcs.

Andorka Szabolcs ugyan ebben a korcsoportban, súlycsoportban és szabályrendszerben állt tatamira. Látszott a fejlődés a küzdelmén, de sajnos ezen a versenyen nem sikerült dobogós helyezést elérnie.

Kraller Patrik -42 kg, kadet-1, light-contactban és kicklight szabályrendszerben is bronzérmet szerzett.

Papp Huba +47 kg, kadet-1, light-contactban,és kicklight szabályrendszerben is indult. Light-contactban az első mérkőzése után búcsúznia kellett a további mérkőzéseitől, de kicklight szabályrendszerben felállhatott a dobogó harmadik fokára.

Zana Dominik +47 kg, kadet-1, light-contact és kicklight szabályrendszerben is bronzérmes lett.

Lakosi Márton +69 kg, kadet-2, light-contact szabályrendszerben lépett először tatamira. A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend sportolója jól versenyzett. A döntőbe jutásért is vezetett Hadra Benedek beremendi versenyzővel szemben. Még a második menetben is tudta tartani ezt az előnyét, amikor a körmendi versenyző erősebben rúgta fejbe ellenfelét, mint azt a szabály megengedné. Bár felállt a beremendi versenyző, de az orvos nem engedte tovább a küzdelmet. Mivel a szabály itt csak a félerővel bevitt technikákat engedte, ezért a Dinamica SE versenyzőjét túl erős rúgásért leléptették.

Csak erről a mérkőzésről léptették le, a további küzdelmekből nem zárták ki. Márton bronzérmet szerzett light-contact szabályrendszerben. Kicklightban is elindult és az ezüstéremig meg sem állt. A döntőben Demeter Gergő DBSKE versenyzője tudta megállítani Mártont, így egy ezüstéremmel gyarapíthatta érem gyűjteményét.

(Andorka Imre)