A kormány előtt nincs olyan előterjesztés és nem is tárgyalt olyan dokumentumot, amely “kórházbezárásokról” szólt volna – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel.

A minisztérium arra reagálva küldte el közleményét, hogy a Népszava hétfőn azt írta, az aktív ellátás megszüntetését, valamint további intézmény-összevonást javasol tucatnyi helyen a kórházfenntartó az egészségügyi ellátórendszer átalakításához készült kormányzati munkaanyagban.

Ezt cáfolva az Emmi azt írta: a kormány előtt ilyen előterjesztés nem járt, a kormány ilyen előterjesztést nem tárgyalt.

A körmendi kórházat is érintő változásokra Bebes István, Körmend város polgármestere is reagált, melyben kiemelte:

Körmend város polgármestereként így visszautasítom mindazt a hangulatkeltést és félrevezetést, melyet ezek a baloldali hírportálok végeznek, immáron nem első alkalommal. Meg nem nevezett források által kiszivárogtatott, állítólagos munkaanyagokra hivatkozva írnak ugyanis kész tényként több vidéki kórház sorsáról.

Egyúttal pedig szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy ígéretünkhöz híven, Körmend Város Önkormányzata a jövőben is kiáll a Körmendi Kórházban elérhető minden egészségügyi szolgáltatás fenntartása és folyamatos fejlesztése mellett. A térségben élő több mint 50ezer ember egészségügyhöz való hozzáférése ugyanis nem lehet vita tárgya.”

(MTI, 9900.hu)