Az Egis Körmend csapatához igazolt Keller Ákos, a magyar férfi kosárlabda-válogatott csapatkapitánya.

A vasi klub honlapjának hétfői híradása szerint Keller egy szezonra írt alá, már új csapatával edz, szombaton pedig a szlovén Hopsi Polzela elleni felkészülési mérkőzésen pályára is léphet körmendi színekben.

A center korábban az Alba Fehérvár, a Szolnok, az előző idényben pedig a francia Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez játékosa volt.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Keller Ákos az Egis Körmend játékosa

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy klubunk szerződést kötött Keller Ákossal, így a magyar válogatott center az előttünk álló szezonban az Egis Körmendet erősíti majd.

A 210 centiméter magas, 110 kilogramm súlyú játékos 2007-ben került fel az Alba Fehérvár felnőtt keretéhez, ahol 2013-ban bajnoki címet szerzett. Ezt követően Szolnokra igazolt, ahol zsinórban kétszer duplázott, hiszen a kupagyőzelmet és a bajnoki elsőséget is begyűjtötték 2014-ben és 2015-ben. 2015-16-ra hosszabbított a Tisza partján. Itt megszerezte negyedik bajnoki aranyát, majd 2016-ban visszatért Székesfehérvárra, ahol a szezon végén zsinórban ötödször lett bajnok. Emellett összesen négy hazai kupasikernek volt részese.

A múlt nyáron Franciaországba, az Élan Béarnais Pau-Lacq-Orthez együtteséhez igazolt.

Ákos már megérkezett Körmendre, a ma esti edzésen együtt dolgozik új csapattársaival. Szombaton pedig ő is pályára lép a Hopsi Polzela elleni edzőmérkőzésen, 18 órától.

(MTI, bckormend.hu)