Ismerős centert igazolt az Egis Körmend

A 29 éves Travis Taylor a 2015/2016-os szezon közben érkezett Sopronba, ahol 20 mérkőzésen lépett pályára és dobott átlag 11,4 pontot, leszedett átlag 8,1 lepattanót, mindezt 20,4 perc alatt.

0
735
Travis Taylor
Travis Taylor

A körmendi klub hivatalos közleményben tudatta, hogy 1+1 évre igazolt a csapathoz az amerikai Travis Taylor.

A 29 éves Taylor a 2015/2016-os szezon közben érkezett Sopronba, ahol 20 mérkőzésen lépett pályára és dobott átlag 11,4 pontot, leszedett átlag 8,1 lepattanót, mindezt 20,4 perc alatt.

Travis Taylortól a palánk alatt a klasszikus, statikus pozíciós játék helyett dinamikus, atletikus kosárlabdára számítunk.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Travis Taylor az Egis Körmend játékosa

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy tapasztalt, mozgékony center igazolt 1+1 évre csapatunkhoz az amerikai Travis Taylor személyében, akinek sem Magyarország, sem pedig vezetőedzőnk személye nem ismeretlen.

A 203 centiméter magas kosaras a Matthias Zollner által irányított Güssing Knights játékosaként kezdte meg profi karrierjét. Ebben a két szezonban nem csak két osztrák bajnoki címet szerzett, de az Euro Challenge sorozatban is stabil teljesítményt mutatott.

Ezt követően a francia Le Havre együtteséhez igazolt, ahonnan szezon közben tette át székhelyét Sopronba. 2016 nyarán a svájci Fribourg Olympic játékosa lett, a következő szezont pedig Bulgáriában, a Rilski Sportist keretében töltötte. A legutóbbi idényt Németországban kezdte, öt találkozó erejéig pályára lépett a Basketball Löwen Braunschweig csapatában, majd Törökországban, a Bandirma Banvit Kirmizi együttesénél játszott, ahol 22 meccsen közel 30 játékpercet valamint 12,5 lepattanót átlagolt.

Travis Taylortól a palánk alatt a klasszikus, statikus pozíciós játék helyett dinamikus, atletikus kosárlabdára számítunk.

(9900.hu, bckormend.hu)