11 év után újra bajnoki döntőben az Egis Körmend

0
433
Egis Körmend – Pécsi VSK-Veolia 97-71 (27-21, 30-23, 26-16, 14-11)
Egis Körmend – Pécsi VSK-Veolia 97-71 (27-21, 30-23, 26-16, 14-11)

Az Egis Körmend kosárlabda csapata magabiztosan, 26 ponttal nyert a vendég Pécsi VSK-Veolia ellen a férfi kosárlabda NB I elődöntőjének ötödik mérkőzésén.

Egis Körmend – Pécsi VSK-Veolia
97-71 (27-21, 30-23, 26-16, 14-11)

Körmend, 1950 néző. Játékvezetők (MKOSZ ellenőr): Cziffra Csaba, Ádám József, Frányó Péter (Bodrogváry Iván József)

Egis Körmend: Thames 8, Bradford 2, Ferencz 13/3,, Price 25/15, Hammonds 29/12. Csere: Csorvási 13, Németh 4, Takács K. -, Lajsz 8, Kiss B. -, Kiss M. -. Vezetőedző: Matthias Zollner

Pécsi VSK-Veolia: Pongó 7/6, Taylor 21/6, Antóni 5/3, Csirics 12/6, Horti 5. Csere: Budimir 8/6, Wright 5, Demeter -, Bíró L.  4, Olasz 4. Vezetőedző: Csirke Ferenc

Képgaléria

A párharcot az Egis Körmend nyerte 3-2 arányban.

Az Egis Körmend kétséget sem hagyott a mai napon, hogy melyik a jobb csapat és erődemonstrációt tartva, magabiztosan nyert a pécsiek ellen.

A mezőny legeredményesebb játékosa a házigazdák amerikai légiósa, Leyton Hammonds volt 29 ponttal.

Az alap- és középszakasz-győztes körmendiek már 2-0-ra vezettek a párharcban, de a PVSK egyenlíteni tudott. Az utolsó mérkőzés a vártnál simábban alakult, szinte végig a vasiak akarata érvényesült, mind a négy negyedet ők nyerték.

A körmendiek győzelmével megismétlődik a 11 évvel ezelőtti bajnoki döntő, azaz VASI DÖNTŐ, Egis Körmend – Falco KC Szombathely rangadó lesz!

A Körmend tizedik alkalommal jutott a bajnoki döntőbe, amit eddig háromszor nyert meg. A döntő első mérkőzését szombaton 15:30-as kezdéssel rendezik Körmenden, az M4Sport kamerái előtt.

[poll id=”76″]

Matthias Zollner (Egis Körmend, vezetőedző): Mindenekelőtt gratulálok a csapatunknak, a szurkolóinknak, Körmend városának. A körülményeket figyelembe véve ez egy nagy siker, hogy bejutottunk a döntőbe. Mi vagyunk a legfiatalabb csapat az első négyből biztosan, de talán a nyolc között is, de még mindig éhesek vagyunk. Most egy nagyon nehéz sorozat előtt állunk Szombathellyel szemben, nem tudjuk mi lesz a vége, de a döntő mérkőzéseinek minden egyes percét megnehezítjük majd számukra.

Csirke Ferenc (Pécsi VSK-Veolia, vezetőedző): Először is szeretnék gratulálni a Körmendnek. Úgy érzem, hogy jól megszívattak minket ma. Az a lényeg, tényleg azt mondtam a fiúknak az öltözőben, hogy legyenek magukra büszkék, emeljék fel a fejüket, mert nincs vége a bajnokságnak. Sajnos ebben a mérkőzésben ennyi volt. Tényleg, a Körmend kifogta a legjobb dobóformáját a párharcban, mi kifogtuk a legfásultabb játékot, mondjuk ezen annyira nem csodálkozom így az ötödik mérkőzésen, és tényleg azt mondom, hogy most jelen pillanatban fizikálisan is és fejben is ennyire voltunk képesek, de vár ránk egy bronzcsata. Vannak lelkes szurkolóink. Nagyon köszönöm nekik, akik elkísérték a csapatot és egy kicsit elnézést is kérek tőlük, hogy pont egy ilyen mérkőzésre kellett jönniük, vagy jöttek el. De dolgozunk tovább, nincs még vége a bajnokságnak. Ugyanilyen nehéz dolgunk lesz a Szolnok ellen, bárki bármit mond. Úgy érzem, hogy egy hét pihenés után a Szolnokban most akkora tartalékok vannak, amik, ugye hazai pályán kezdik a párharcot és egy kicsit feléjük billenti a mérleget.Nekünk most így a vereség után is egy kicsit össze kell szedni magunkat. Tényleg azt mondom, hogy ez egy pikáns csata lesz ez a döntő. Megérdemli a Körmend, hogy bejutott. Maximálisan egész évben ott voltak az 1-2. helyen, nagyon jó csapatuk van és tényleg azt kívánom, hogy ez a döntő legyen az igazi kosárlabda csemege. Ha mi már nem tudunk rajta részt venni, ez szolgálja a magyar kosárlabdát, ezek a csaták, amik lesznek. Abban is bízom, hogy a harmadik helyért a döntő, is elég sportszerűen fog lezajlani, úgyhogy mégegyszer gratulálok a Körmendnek, megyünk tovább, szombaton folytatjuk.

Leyton Hammonds (Egis Körmend, játékos): Úgy gondolom, hogy ez az egész sorozat nagyon küzdelmes volt mindkét csapat számára. Az előző két mérkőzést kissé lassan indítottuk, de a mai mérkőzésen mind védekezésben, mind támadásban sokkal agresszívabban játszottunk, és ezt az intenzitást sikerült az egész mérkőzés alatt, egészen a végéig megtartani.

Demeter Attila (Pécsi VSK-Veolia, játékos): Úgy gondolom, hogy nagyon büszkék lehetünk magunkra. Szerintem nem sokan gondolták volna, hogy az elődöntőben öt meccset fogunk játszani a Körmend ellen. A meccsről annyit, hogy a harmadik negyedben magasabb fokozatra kapcsolt a Körmend és mi ezzel nem tudtuk tartani a lépést, ami mellé társult egy nagyon jó dobóforma az ő részükről, de mennünk kell tovább. Nekünk hatalmas szó, hogy a bronzért játszhatunk és igyekszünk mindent megtenni.

(9900.hu)