Dinamica SE: Horváth Szabolcs aranyéremmel biztosította helyét az utánpótlás válogatottban

Horváth Szabolcs ezzel az eredménnyel bekerült az utánpótlás válogatottba és az augusztusban Győrben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon szurkolhatunk neki.

0
287
Dinamica SE: Horváth Szabolcs aranyéremmel biztosította helyét az utánpótlás válogatottban
Dinamica SE: Horváth Szabolcs aranyéremmel biztosította helyét az utánpótlás válogatottban

Szombaton zajlott Dorogon a Kick-box Utánpótlás Országos Bajnokság, amely a versenyszezon utolsó lehetősége, hogy a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend versenyzői kvalifikálhassanak a 2019-es Kick-box válogatottba és indulhassanak az Európa Bajnokságon.

A kick-boxban is pontszerző versenyeken kell bizonyítani a versenyzőknek, hogy alkalmasak arra, hogy bekerüljenek a magyar válogatottba és képviseljék országunkat a Világ- illetve Európa Bajnokságokon.

Szerencsére ezt a sportot is egyre többen űzik, egyre nagyobb figyelmet és -remélhetőleg – támogatást is kap, hiszen idén bekerült az olimpiai játékok közé.

Ezen a megmérettetésen 32 egyesület, 233 versenyzője, adott le 390 nevezést. A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend 4 versenyzője képviselte egyesülete és Körmend város színeit.

Horváth Szabolcs, kadet-1, -32kg, light-contactban, és kick-lightban is kiemelt volt, hisz mindkét szabályrendszerben megnyerte Békéscsabán a diákbajnokságot, ezért nagy eséllyel indulhatott a válogatottságért is folyó küzdelmekben. Szabolcs itt is jól szerepelt, hisz light-contactban a dobogó harmadik helyére állhatott, míg kick-lightban Ő lett a bajnok. A döntőben még esélyt sem adott debreceni ellenfelének, 3:0 arányban Szabolcs kezét emelték a magasba.

Ezzel az eredménnyel bekerült az utánpótlás válogatottba és az augusztusban Győrben megrendezésre kerülő Európa Bajnokságon szurkolhatunk neki.

Papp Huba kadet-1, +47kg, light-contactban és kick-light szabályrendszerben is második helyezést ért el.

Lakosi Márton kadet-2, +69kg, light-contactban és kick-light szabályrendszerben versenyzett és mindkettőben sikerült a dobogó harmadik fokára állnia.

Tóth Levente kadet-2, light-contact szabályrendszerben mérettette meg magát. Ő sajnos mindjárt az első küzdelmét elveszítette, ezért nem folytathatta tovább a küzdelmeit.

A tavaszi szezon még egy versenyt tartogat, és utána készülnek az idei év fő versenyére, az utánpótlás Európa Bajnokságra!

(Andorka Imre)