Budapesten szerepeltek a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend versenyzői

0
131

Budapest adott otthont a négynaposra tervezett 25. WAKO Kick-box Világkupának. A Budapesti Olimpiai Központban (BOK) 14 tatamit, 3 ringet, illetve a formagyakorlat versenyszámoknak külön csarnok részleget a “C” csarnokot, biztosította a rendezőség a giga kick-box versenynek.

Több mint negyven ország, kétszáznyolcvannégy egyesület, háromezer-egyszázharmincegy nevezést adott le. A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend négy fővel vett részt a versenyen.

A magyarok sportdiplomáciában is jeleskedtek, ugyanis Király Istvánt választotta meg elnökének szombaton Budapesten az Európai Kick-box Szövetség (WAKO Europe).

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a poszt azután üresedett meg, hogy az eddigi elnök, az ír Roy Baker bejelentette lemondását, miután már közel egy éve a nemzetközi szövetséget, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság által is elismert WAKO-t is irányítja.

Egyesületünkből sajnos három versenyzőnk is idő előtt búcsúzott a további küzdelmektől. Horváth Szabolcs, Papp Hubaés Tóth Leventemindjárt az első mérkőzéseiket elveszítették, ezért ezután már csak szurkolóként bíztathatták klubtársukat és honfitársaikat.

Lakosi Márton kadet 2, +69kg, light-contact szabályrendszerben lépett először tatamira. Marci nem bírt az osztrák ellenfelével, ezért ebben a szabályrendszerben nem folytathatta tovább a küzdelmeit.

Kicklight szabályrendszerben is megmérettette magát, itt egy szlovák versenyző, Vlk Alex volt az első ellenfél. Marci a szlovák versenyzőt maga mögött hagyva jutott a döntőbe. Az első helyért, nála egy fejjel magasabb lengyel Pawel Konráddal szemben nézett farkasszemet. Ebben a szabályrendszerben comb rúgás is megengedett, és sajnos a második menetben keresztszalag sérülés miatt, kénytelenek voltunk feladni a mérkőzést az egészség megóvása érdekében. Így versenyzőnk a dobogó második fokára állhatott fel és szerzett ezüstérmet.

A következő megmérettetésünk Olaszországban Riminiben lesz.

(Andorka Imre)