Körmendi dartsosok a világ legjobbjai között – egyelőre nézőként

0
84

A Körmendi Darts Club 5 tagjának (kiegészülve 2 SZDCSE játékossal) vasárnap megadatott, hogy nézőként részt vehessen a Grazban megrendezett PDC European Tour 5. versenyén. Az ott átélt élményekről a KDC játékosa, Szép Máté mesélt:

„Péntektől fogva nyomon követtük a Grazi forduló eseményeit és szurkoltunk kedvenceinknek, hogy a 16-ba jussanak, mivel a vasárnapi program a nyolcaddöntőkkel kezdődött. A pénteki napon igazán egyetlen emberért szorítottam, a sport legendája Raymond van Barneveld játszott. Szerencsére egy magabiztos 6-1-es győzelemmel jutott tovább, azonban a szombati napon, a hazai pályán játszó Mensur Suljovic kiejtette Őt.

Számomra a legszomorúbb Michael Smith korai kiesése volt, hiszen Ő a személyes kedvencem. A Bronzed Adonis, azaz Steve Beaton gázolt át rajta, aki óriási formában van az elmúlt hetekben: 9 nyilast dobott Németországban, Grazban pedig Smith után Rob Crosst is hazaküldte egy viszonylag sima 6-2-vel.

Vasárnap délelőtt 11:00 környékén érkeztünk meg a helyszínre, ahol már hosszú sorban vártak az emberek a bejutásra. A színpadhoz közel sikerült helyet szereznünk, a kezdésig szűk 1 óra volt hátra. Igazi PDC hangulat uralkodott, mindenfelé jelmezes emberek énekeltek. Felcsendültek a darts eseményeken klasszikusnak mondható rigmusok: „Taylor Wonderland” „Stand up, if you love the Darts”.

A mérkőzéseket nem venném egyesével sorra, mert napokig tudnék róluk beszélni. Amit kiemelnék, hogy Mensur Suljovic fogadtatása elképesztő volt. Le a kalappal az osztrákok előtt, rajtuk aztán nem múlott a mérkőzés kimenetele. Folyamatosan bíztatták, zengett a „Mensur Mensur” több ezer ember torkából.

Összességében csak ajánlani tudom bárkinek, ha lehetősége nyílik, hogy részt vehessen PDC rendezvényen, ne habozzon! Elképesztő érzés élőben testközelből látni Michael van Gerwent, Peter Wrightot, Rob Crosst és a többieket. Rendkívül barátságosak, Adrian Lewis például közös fotókat is engedett készíteni. Közvetlenül a bevonulást megelőzően Gervyn Price, Nathan Aspinal és James Wade osztották az autogramokat. Átélhettük, milyen élőben Daryl Gurney bevonulása a „Sweet Caroline” dallamára, ami szenzációs, óriási élmény volt. Ha tehetem, ismét ellátogatok egy PDC rendezvényre. „

(Körmendi Darts Club)