Salvini a határait ellenőrző, kultúráját védő Európát akar építeni Orbán Viktorral

Orbán Viktor és Matteo Salvini olasz belügyminiszter határszemlén Röszkén - Röszke, 2019. május 2. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes (j3) és Pintér Sándor belügyminiszter (b2) határszemlén Röszkénél 2019. május 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

0
57
Röszke, 2019. május 2. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes (j3) és Pintér Sándor belügyminiszter (b2) határszemlén Röszkénél 2019. május 2-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Egy “másfajta”, határait és kulturáját védő Európa építésének érdekében utazik Magyarországra az olasz kormányfőhelyettes csütörtökön. Matteo Salvini, akit Orbán Viktor miniszterelnök is fogad, egy európai parlamenti választási kampányeseményen beszélt erről Tivoliban szerdán.

Matteo Salvini kitért Orbán Viktor egyik megjegyzésére, amely a La Stampa című olasz napilapban jelent meg. A magyar miniszterelnök azt mondta, hogy az Európai Néppártnak nem a baloldallal, hanem a Matteo Salvini vezette jobboldallal kell együttműködnie.

“Ez a választóktól függ, attól, miként szavaznak az olaszok: ha a Ligát választják, akkor amit Olaszországban teszünk, azt cselekedjük Európában is, mindenkivel szövetkezve, kivéve a baloldalt” – mondta a politikus.

Matteo Salvini tavaly augusztus 28-án Milánóban fogadta Orbán Viktort. Akkor az olasz politikus európai politikai paktumot hirdetett a mandátuma végéhez érkező Európai Parlament és Európai Bizottság leváltására.

(MTI / Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs)