A szombathelyi Fidesz is gyűjtést indított a Notre-Dame-ért

"Mi Szent Márton szülővárosában élünk, és a segítségnyújtás kultúráját képviseljük. Ezért a Szombathelyi Fidesz a mai napon gyűjtést indít a Notre-Dame újjáépítéséért."

0
54
Fotó: Frisss.hu

A párizsi 850 éves Notre Dame székesegyházban hétfő kora este ütött ki tűz, a lángok következtében összeomlott a felújítás alatt álló katedrális kúp alakú tornya, a huszártorony, és a teljes tetőszerkezet odaveszett.

A Notre-Dame a kereszténység szimbóluma, de több annál, a francia történelem fontos részét képezi.

A szombathelyi frisss.hu is rávilágított, hogy ilyen körülmények között erősen megkérdőjelezhető, ahogy az Ungár Péterhez köthető weboldal a Facebookon kommentálta a történteket:

A képek legalább szépek, de ez azért túl nagy ár értük.

A közösségi oldal követői azonnal reagáltak a posztra, és nemtetszésüknek adtak hangot:

Szégyelljétek magatokat! …. Micsoda érzéketlenség!… Törlöm az oldalt…

Az ügyben Illés Károly ,Szombathely alpolgármestere is hangot adott érzéseinek: – Mi, a Fidesz-KDNP konzervatív közösség tagjaiként büszkék vagyunk épített európai örökségünkre, kontinensünk keresztény kultúrájára. A párizsi Notre-Dame pedig mindezen értékeket önmagába sűrítő jelkép, melynek pusztulása felfoghatatlan tragédia. Az ezt megörökítő képek pedig nem szépek, hanem sokkolók. Hisszük, hogy véleményünkkel minden szombathelyi azonosul.

– Közismert tény, hogy a bevándorláspárti Nemény András szövetségre lépett Ungár Péterrel. A Notre-Dame pusztulásáról szóló botrányos beszámoló után azonnali elhatárolódást várunk Neménytől, és azt, hogy szakítsa meg az együttműködését a milliárdossal, akinek a tulajdonában lévő lapnál megjelenhetett ez a borzalom – hangsúlyozta Illés Károly alpolgármester, a fentiekre reagálva.

Mi Szent Márton szülővárosában élünk, és a segítségnyújtás kultúráját képviseljük. Ezért a Szombathelyi Fidesz a mai napon gyűjtést indít a Notre-Dame újjáépítéséért.

Illés Károly beszélt arról is, hogy az elmúlt napokban a helyi ellenzéki sajtóban a legkülönfélébb hírek jelentek meg a jelöltállításról és hitközséghez fűződő viszonyokról. Ezek az írások nélkülöznek mindenféle tényt és valóságot. Rámutatott, amit olvashattunk, az a szombathelyi szocialistákkal szorosan együttműködő ellenzéki sajtó szokásos politikai kacsája, aminek egyetlen célja, hogy elterelje a figyelmet az egyre hevesebben dúló belharcukról, amelynek törésvonala a Nemény–Ungár-páros és Czeglédy Csaba közt húzódik.

(9900.hu, frisss.hu)