Austrian Classics világkupán szerepeltek a Castrum Sec-Dinamica SE Körmend versenyzői

Az Austrian Classics elnevezésű világkupát az osztrák-német-svájci határnál, Innsbruckban rendezték

0
82
A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend két versenyzővel 3 nevezést adott le erre a nagyon fontos erőpróbára. Horváth Szabolcs nagyon jól versenyzett ezért kétszer is felállhatott a dobogó második fokára.

Óriási mezőny gyűlt össze, 39 ország, 248 egyesület, 2223 nevezést adott le a háromnapos versenyre. 13 tatamin és 2 ringben zajlottak a küzdelmek.

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend két versenyzővel 3 nevezést adott le erre a nagyon fontos erőpróbára.

Horváth Szabolcs, országos diákbajnokként indult az osztrák világkupára, ahol saját korcsoportjánál eggyel feljebb, kadet 2-ben, -32kg-ban light-contactban lépett először tatamira.

Első ellenfelét Tamás Christian (szlovák) versenyzőt utasított maga mögé, így bekerült a döntőbe, ahol Challanger Hayden (angol) sportolóval nézett farkasszemet. Az angol fiú fantasztikus lábmunkájával szemben nem találta az ellenszert, így egy nagyon szépen csillogó ezüstéremmel gazdagította érem gyűjteményét.

Következett a kicklight szabályrendszer, ahol szintén az angol sportolóval döntőzött. Itt már jobban meg tudta szorítani az ellenfelét, de a mérkőzés végén ismét Challanger kezét emelték magasba. Szabolcs nagyon jól versenyzett ezért kétszer is felállhatott a dobogó második fokára.

Tóth Levente light-contact szabályrendszerben versenyzett, kadet 2, -52kg. Ez volt élete első világkupája, az óriási verseny rányomta bélyegét Levente teljesítményére, de ezt is meg kell szoknia. Ellenfele egy német sportoló volt, Barutzki Mark, aki egyhangú pontozással győzte le versenyzőnket. Sajnos Levente így nem folytathatta a további küzdelmeket, kiesett a versenyből.

Gratulálunk mindkét versenyzőnek. Külön öröm volt Szabolcs két ezüstérme! Folytatjuk az építkezést, dolgozunk és megküzdünk a későbbi sikerekért.

(Andorka Imre)