Nagyszabású diáksport rendezvény házigazdája volt szombaton Békéscsaba

Az ország minden pontjáról érkeztek fiatalok, akik a Kick-box Diákbajnokság országos döntőjén mérték össze tudásukat. Az esemény a Magyar Kick-box Szövetség legrangosabb versenye, amely egyszerre volt válogató és ranglista pontszerző verseny is az augusztusban Győrben megrendezésre kerülő WAKO Kadet és Junior Kick-box Európa Bajnokságra.

A Castrum Sec-Dinamica SE Körmend három versenyzőt indított és öt nevezést adott le a maratonira sikeredett versenyre, ahonnét két aranyéremmel és három bronzéremmel térhettek haza.

Horváth Szabolcs kadet 1-es korcsoportban -32kg, light-contact szabályrendszerben magabiztosan versenyzett. Az első ellenfele, akit maga mögé utasított Matuska Máté, a Debreczeni Team versenyzője. Így a négy között Bereczki Máté, a Fontána versenyzőjével szemben húzhatott kesztyűt, akit magabiztos és jó iramú mérkőzésen győzött le 3:0 arányban. Ezután következhetett a döntő, amit a Debreczeni Team versenyzőjével, Gyeraj Ákossal vívhatott. A pontozás egyhangúan mutatta Szabolcs fölényét, 3:0 arányban győzött, így megszerezte light-contactban a diákbajnoki címet.

Szabolcs kicklight szabályrendszerben is összemérte tudását ellenfeleivel. Az első ellenfele Debrecenből, a DBSKE versenyzője Kiss Bence. A körmendi Dinamica SE versenyzője esélyt sem adva ellenfelének 3:0 arányú pontozással jutott a döntőbe, ahol szintén egy debreceni versenyző, a Fontána Sportegyesület versenyzője, Bereczki Máté szeretett volna revansot venni Szabolcson. Nagyon jól kezdet a debreceni fiú, az első menetet végig vezette és ezzel nagyon feladta Szabolcsnak a leckét. A szünetben sikerül jól átbeszélni a taktikát, amivel esetleg le tudja győzni ellenfelét. A végeredmény, 2:1 arányban Szabolcs kezét emelték a magasba és így kicklight szabályrendszerben is Szabolcs szerezte meg a diákbajnoki címet.

Tóth Levente kadet 2-es korcsoportban -52kg, light-contact szabályrendszerben indult. Első ellenfele egy szegedi versenyző, Balogh Krisztián, akit sikerült egyhangú pontozással maga mögé utasítania magabiztos játékával. A döntőbe jutásért Baráth Patrik, Király Team versenyzőjétől kikapva aztán szerezte meg a bronzérmet.

Lakosi Márton kadet 2-es korcsoportban +69kg, light-contact szabályrendszerben lépet tatamira. A négyből indult és a döntőbe jutásért Kóbori Kovács Sándor, Dragon Sportegyesület versenyzőjétől kikapva, szerezte meg a harmadik helyezését.

Kicklight szabályrendszerben is megmérette magát Márton, ahol először a B&G Angels versenyzőjével nézett farkasszemet. Marci, akinek ez volt az első ilyen szintű versenye, kezdett magára találni. Egyhangú 3:0 arányban legyőzte ellenfelét, de a döntőbe jutásért most is Kóbori Kovács Sándorral kellet megvívnia. Sajnos most is a mérkőzés végén az ellenfél kezét emelték magasba, bár most már sokkal kiegyenlítettebb volt a küzdelem. Marci kicklight szabályrendszerben is a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Gratulálunk versenyzőknek, különös képen Horváth Szabolcsnak. Mindenki játékán látszik a fejlődés.

(Andorka Imre)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, adja meg a megjegyzést!
Kérjük, adja meg a nevét!