Tiltakozik a Nemzetközi Beruházási Bank Budapestre költöztetése ellen a Jobbik, amely Magyarország szuverenitásának egyoldalú feladását, biztonságának és nemzetbiztonságának veszélyeztetését látja ebben a lépésben.

Bana Tibor, a párt alelnöke arról beszélt keddi budapesti sajtótájékoztatóján: az “orosz hátterű” pénzintézettel “kétes hátterű személyek” érkeznek Magyarországra. Példaként említette, hogy a bank vezetőjének családja is egyértelműen az orosz titkosszolgálathoz köthető.

Nem túlzás azt állítani, hogy akár egy orosz hátterű kémközpont is létrejöhet Magyarországon; ehhez adja tehát a nevét Orbán Viktor, ezt támogatja az általa vezetett kormány – jelentette ki.

Szerinte a kormányzat olyan érdekeket szolgál, amelyek az Európai Unió destabilizálására irányulhatnak, és teljes mértékben kiszolgáltatják hazánkat Oroszországnak.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus elképesztőnek és felháborítónak nevezte a 36 képviselőre, köztük frakciótársaira kirótt szankciót, jelezve, ara kérték a házvezetést, hogy a megvont fizetésüket jótékony célra fordítsák.

Az önkormányzati választásokkal kapcsolatos kérdésre elmondta: mindenhol más jellegű, a helyi viszonyoknak megfelelő együttműködésre készülnek, ugyanakkor szorosabb közös fellépésben lesznek a véleménykülönbségek ellenére is a Jobbikkal értékközösségben álló LMP-vel.

(MTI)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, adja meg a megjegyzést!
Kérjük, adja meg a nevét!