A rendőrök 2019. február 8-án egy személygépkocsival közlekedő szombathelyi lakost igazoltattak Vép belterületén. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a férfi alkohol fogyasztását követően ült volán mögé, amit a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is igazolt.

Ugyancsak alkoholt fogyasztott az elindulást megelőzően az a gépkocsivezető és az a két motoros is, akiket 2019 február 8-án Szombathelyen, Jákon, illetve Vasvár belterületén igazoltattak a járőrök. A sofőrökkel szemben alkalmazott alkoholteszter mindhárom esetben pozitív eredményt mutatott. Az intézkedés során munkatársaink megállapították továbbá, hogy a gépjárművezetők nem rendelkeznek járművezetői engedéllyel.

Mind a négy sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított az illetékes Rendőrkapitányság. Továbbá a járművezetői engedéllyel nem rendelkező három személlyel szemben engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a járművezetőket, ha volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

(police.hu)

Comments are closed.