Újítások az Olcsai iskolában

1
171

„Szép napot! Büszke vagyok rád! Nagyon sajnálom! Megbocsátok neked!”

Január közepétől ezek a gondolatok – jó pár másikkal egyetemben – ott sorakoznak az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola főlépcsőjének fokain. Jókívánságok, dicséretek, udvariassági formulák, amiket talán nem hallunk és nem is mondunk elégszer.

A lépcsőfeliratok azonban arra intenek, hogy senki ne feledkezzen el a használatukról: ne sajnálja az időt a köszönésre és a kérésre, ne szégyelljen bocsánatot kérni, sem pedig megbocsátani. A feliratok szerepe ugyanakkor az is, hogy biztassák és jobb kedvre derítsék a diákokat pozitív üzeneteikkel. Mert jólesik, ha egy borús reggelen az iskola azzal fogadja az érkezőt: “Érezd jól magad!” Ahogy egy agyfacsaróan nehéz dolgozat után is jó azt olvasni, a lépcsőn felfelé baktatva: “Tudom, hogy mindent beleadtál!” És bizony néha nem árt az egyszerű emlékeztető: “Mosolyogj!” Amit, ha csak egy arra haladó is megszívlel, a felirat elérte a célját. A lépcsőfeliratok mellett egy másik újdonság is színesíti az iskolai mindennapokat. A csengő megszokott, ismerős zengését, ami az iskolára gondolva valószínűleg mindenkinek ott visszhangzik a fülében, az idei tanévben dallamcsengő váltotta fel. A tanórák kezdetét és végét így havonta más-más témájú – ezáltal mindig új felfedezni valót kínáló -, kellemes zeneszó jelzi.

Mivel az iskola szeptembertől júniusig az egyik legfontosabb színtere a diákok életének, fontos, hogy olyan hely legyen, ahova szívesen lép be az érkező. Olyan hely, amely képes változni, fejlődni és megújulni, hogy minél hívogatóbb és ösztönzőbb, barátságosabb légkört teremtsen a benne tanulók és dolgozók számára.

Ennek a gondolatnak a jegyében szépült meg nyelvi laborunk is. Vidám és hívogató, négy ország jellegzetességeit ábrázoló képet festett néhány nevelő és tanuló a falra. Emellett különböző nyelvű köszönések fogadják a tanulókat.

Ezúton is köszönjünk mindenkinek a munkáját, mellyel hozzájárult ahhoz, hogy iskolánk még barátságosabbá váljon.

További képek itt >>>

(olcsai.kormend.hu)

Comments are closed.