Rendőrségi hírek Vas megyéből (2019. január 16.)

1
37

Az elmúlt 24 órában történt Vas megyében

A járőrök 2019. január 16-án egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost igazoltattak Vép belterületén. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért előállították. A gépjárművezetővel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

A balesetek elkerülése érdekében kérjük a gépjárművezetőket, ha volán mögé ülnek, tartózkodjanak a szeszes ital fogyasztásától!

A járőrök 2019. január 16-án előállították azt a helyi lakost, aki az intézkedés megelőzően Csepregen, a Barátság utcában vascsővel betörte az egyik, ott közlekedő személygépkocsi szélvédőjét. A nyomozók a 24 éves férfit gyanúsítottként kihallgatták és vele szemben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén egy, súlyos és egy, könnyű sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Ezen kívül munkatársaink további öt, anyagi kárral végződött közúti közlekedési baleset helyszínén is intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó baleset történt 2019. január 16-án, Szombathelyen. Egy helyi férfi személygépkocsival közlekedett a Károly Róbert utcában, amikor haladása során az „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtáblát figyelmen kívül hagyva, autójával behajtott a Szent Flórián körút kereszteződésébe, ahol nekiütközött egy kerékpárosnak. Az elsődleges orvosi vélemény szerint a balesetben a biciklis könnyebben megsérült. Az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Ugyancsak személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt 2019. január 17-én, a 84-es számú főúton. Egy ajkai lakos személygépkocsival közlekedett Rábapaty felől Sárvár irányába, amikor haladása során a főút 66-os számú kilométerszelvényénél áttért a szemközti forgalmi sávba és összeütközött egy vele szemben közlekedő gépkocsival. A balesetben az elsődleges orvosi vélemény szerint két személy súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Sárvári Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben a megváltozott út és időjárási körülményeknek megfelelően, fokozott óvatossággal és kellő körültekintéssel közlekedjenek.

… hogy mindenki hazaérjen!

(police.hu)

Comments are closed.