Körmendi Fidesz: Polgárháborús állapotokat akar a Jobbik

0
50

A Fidesz Körmendi Szervezete az alábbi sajtóközleményt juttatta el szerkesztőségünkbe, melyet változtatás nélkül közlünk:

Polgárháborús állapotokat akar a Jobbik

Szervezetünk felháborítónak és elfogadhatatlannak tartja, hogy a Jobbik körmendi szervezete a közösségi médiában nyíltan a körmendi városvezetés városból történő kikergetéséről és száműzéséről értekezik. Szeretnénk emlékeztetni az egykori szélsőjobboldali, mára azonban Gyurcsány Ferenccel szövetkező párt helyi vezetőit, hogy 2014-ben a körmendi választópolgárok 63 százaléka szavazott bizalmat a Fidesz-KDNP helyi képviselőinek. Egyértelmű és erős felhatalmazással bíztak tehát meg minket a körmendi emberek, hogy képviseljük érdekeiket az önkormányzatban. Akkor tehát, amikor a Jobbik helyi képviselői nyíltan erőszakos fellépésre buzdítanak a város vezetősége ellen, akkor veszélyeztetik egy nyugodj, jól működő és fejlődő város békéjét.

Úgy látszik, hogy a szentgotthárdi „Barista kislány” Budapestről Körmendre akarja importálni azt a gyűlölethullámot és erőszakot, melyet a fővárosban néhány száz megmaradt szimpatizánsukkal és baloldali anarchistákkal közösen folytattak az elmúlt időszakban.

Körmend azonban egy békés kisváros, ahol az ilyen jellegű „politizálásnak” nincs helye. Úgy látszik, hogy a Jobbik végső elkeseredettségében bármit megpróbál bevetni, hogy magához ragadja a hatalmat. Ahogy a parlamenti frakcióvezetőjük fogalmazott: „Ha kell még az ördöggel is összefognak.”

Ehhez természetesen lelkiismeret hiányában minden joguk megvan. Mint ahogyan mindenkinek megvan a joga ahhoz is, hogy békésen demonstráljon, véleményt nyilvánítson, és kifejezze nemtetszését bizonyos kérdésekben.

Azoknak azonban, akik nyíltan agresszióra és a városvezetők elleni erőszakos cselekményre buzdítanak nincs helye sem az országos sem pedig a helyi politikában.

Körmend, 2019. január 11.

Fidesz Körmendi Szervezete