Íme a Fidesz-KDNP EP-választási listája

1
50

A Fidesz-KDNP felkészült az európai parlamenti választásokra

A Fidesz-KDNP felkészült az EP-választásokra, az országos választmány csütörtökön döntött a választási listáról. Trócsányi László vezeti majd a Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) választási listáját. Az igazságügyi minisztert egyben európai biztosnak is jelölik – jelentette be a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója budapesti sajtótájékoztatóján.

Hidvéghi Balázs úgy fogalmazott, hogy EP-választásnak még sosem volt akkora tétje, mint a jövő évinek: a bevándorláspárti politikának véget kell vetni az Európai Parlamentben, és ezt az európai emberek tehetik meg.

Kijelentette: a Fidesz-KDNP felkészült az EP-választásokra, az országos választmány csütörtökön döntött a választási listáról.

A Fidesz honlapján közzétett 21 fős lista a következő: Trócsányi László, Szájer József, Járóka Lívia, Deutsch Tamás, Gyürk András, Gál Kinga, Hölvényi György, Győri Enikő, Kósa Ádám, Bocskor Andrea, Deli Andor, Hidvéghi Balázs, Tóth Edina, Kovács István, Erdős Norbert, Rákossy Balázs, Schanda Tamás, Faragó Csaba, Király Nóra, Ékes József és Losonci Gergely.

A kommunikációs igazgató azt mondta, hogy a mostani, bevándorláspárti brüsszeli vezetés migránsok milliói előtt nyitotta ki Európa kapuit, és ezzel veszélybe sodorta a kontinenst.

Brüsszel, semmit sem tanulva az elmúlt évek borzalmas terrortámadásaiból, még több migránst akar hozni Európába – tette hozzá a politikus, jangsúlyozva: a magyarok ezt nem fogadhatják el, a Fidesz-KDNP-nek az a célja, hogy megőrizzék az ország biztonságát és megvédjék a kultúráját.

Az ellenzék már bebizonyította, hogy ebben a küzdelemben rájuk az Európai Parlamentben sem lehet számítani, mert Brüsszelt képviselik Magyarországon – jelentette ki. Ehelyett olyan jelöltekre van szükség, akik Magyarországot képviselik Brüsszelben, és ebben a küzdelemben csak a Fidesz-KDNP-ben lehet bízni – szögezte le.

Az elmúlt napok kormányellenes tüntetéseire vonatkozó kérdésre Hidvéghi Balázs azt felelte: az ellenzék politikusai közül többen is elismerték, hogy a demonstrációk már régen nem a munka törvénykönyvének módosításról, hanem a hatalomról szólnak. Az ellenzék nem tudja elfogadni a választás eredményét, ezért folyamodik erőszakhoz, provokációhoz – tette hozzá. Mint mondta, a demonstrációkon felfedezhető “a Soros-féle szervezetek” befolyása és részvétele; a magyar emberek többsége “döbbenten áll” az erőszak láttán.

A törvénymódosítás a magyar munkavállalók érdekeit szolgálja, mert aki többet akar dolgozni, az ezt legálisan, több fizetésért és bérért teheti meg – mondta a kommunikációs igazgató.

Rákérdeztek arra is, hogy szerdán őrizetbe vették Ódor Ferencet, a Fidesz korábbi képviselőjét. Hidvéghi Balázs azt mondta, hogy mindenkire egyformán vonatkoznak a törvények, azokat mindenkinek be kell tartania, az ártatlanság vélelme azonban mindenkit megillet, amíg a bűnössége be nem bizonyosodik.

A politikust megkérték, hogy véleményezze: az MSZP, a DK és a Párbeszéd előválasztást akar tartani januárban, hogy egyetlen jelöltet tudjanak állítani a főpolgármester-választáson. Az ellenzék “összefogósdiban és castingban is elég erős”, látható, hogy őket régóta már csak a pozíciók megszerzése érdekli, nem a budapesti választókért, hanem a saját érdekükben lépnek fel – fogalmazott válaszában Hidvéghi Balázs.

(MTI / Kép: Fidesz)

Comments are closed.