Az Egis Körmend kosárlabda csapata hivatalos Facebook oldalán számolt be az amerikai hátvéd érkezéséről, aki először alapos orvosi vizsgálaton esik át.

A Sacramentoban született egyes és kettes poszton is bevethető Xavier Thames kedden este érkezett Körmendre és az orvosi vizsgálat után győzheti meg a szakmai stábot, hogy leigazolásával előrébb léphet a csapat.

Az Egis Körmend hivatalos közleménye:

Hátvéd érkezett próbajátékra az Egis Körmendhez

Tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy kedden éjszaka próbajátékra érkezett csapatunkhoz az amerikai Xavier Thames, aki egyes és kettes poszton is bevethető.

A játékos az amerikai Sacramentoban született, California államban. Első egyetemi évét a Washington State-en töltötte majd a San Diego State hallgatója lett.

2014-ben a Brooklyn Nets színeiben vett részt az NBA nyári ligájában, majd első profi szerződését a Baloncesto Sevilla együttesével kötötte meg. Innen visszavezetett az útja az államokba, a G Ligában, ahol a Fort Wayne Mad Ants színeiben lépett pályára. A következő nyáron is részese volt a Summer League-nek, majd Macedóniába, az MZT Skopje együtteséhez igazolt. Itt bajnoki címet és szuperkupát nyert együttesével. Ezt követően az izraeli Bney Herzliya játékosa lett, innen igazolt Görögországba, a Trikala Aries együtteséhez.

Legutóbb Új-Zélandon kosarazott, a Canterbury Rams gárdájánál.

Mindenekelőtt alapos orvosi vizsgálaton esik át a játékos, és ha ott mindent rendben találnak, akkor próbajáték alatt győzheti meg a klub munkatársait arról, hogy leigazolásával előrébb léphet a csapat.

(Egis Körmend Facebook oldala)

Comments are closed.